Registrera
 

Old Gents Society



Nästa LAN


Författare Ämne: "Rant on" om "märkes" desktops,  (läst 2391 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

guest2209

  • Gäst
"Rant on" om "märkes" desktops,
« skrivet: 2011-01-18, 17:14:18 »
Hur i alla friden går man och köper Compaq/HP desktops?

Jag är nu inne på min tredje hjälpande hand på burkar som gått sönder strax efter garantin, en av dom hade t.o.m. bytts MB på under garantitiden.
Vilka otroligt oservice vänliga konstruktioner till att börja med.

Innehållet billigaste? man kan hitta instoppat i ett "tjusigt" styltat plastbeklädd låda, alla tre har haft döda moderkort av fabrikat Asus och alldeles säkert pga. poppade kondingar,

http://news.cnet.com/PCs-plagued-by-bad-capacitors/2100-1041_3-5942647.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague
http://www.google.se/#hl=sv&source=hp&biw=1626&bih=1011&q=HP+mb+capacitor+problem
http://www.google.se/#hl=sv&biw=1626&bih=1011&q=compaq+mb+capacitor+problem
http://www.google.se/#hl=sv&biw=1626&bih=1011&q=asus+mb+capacitor+problem

Skulle vara en baggis i en "normalt" byggd maskin och lättjobbad maskin men här är det special och popnit och borrmaskin som gäller i värsta fall.

Hittar man sedan ett MB som passar t.o.m. ett original så kommer bios biten (special) och att få till det så att det funkar med den förinstallerade OEM licensen också.

Fattar inte att man väljer dessa alternativ när man kan köpa en custom byggd maskin som är lätt att reparera/underhålla/uppgradera framledes som inte kostar så mycket annorlunda.

URRRKKKKK!

Man är bara för snäll ibland.

"Rant off"


-cb99

Utloggad Ceder

  • =[OG]=Medlem
  • Spammer legend
  • *****
  • Antal inlägg: 5 808
  • Ninjalooter
    • http://www.vet.inte.nån.nu
SV: "Rant on" om "märkes" desktops,
« Svar #1 skrivet: 2011-01-18, 17:53:34 »
Kan bara hålla med.. Har iof bara skruvat med en compaq egentligen men gissa vad.. Det var specialdesignade frontkontakter.. Fick säga att det går inte att byta chassi och bara slå ihop skiten igen  :ripped

Utloggad Johnny Hazard

  • =[OG]=Medlem
  • The God of posting
  • ******
  • Antal inlägg: 9 040
  • - TK? Men du hade ju fel kläder!
SV: "Rant on" om "märkes" desktops,
« Svar #2 skrivet: 2011-01-18, 20:46:11 »
Du blandar ihop hemma burkar med business burkar och det är ganska stor skillnad på innehållet i dessa.

Vi kränger mest HP's business burkar, stationärt och bärbart. De har i särklass den bästa supporten, men visst kan det vara surt om kunden bara har inskicksgaranti. Bärbart brukar Braxen och hans kollegor komma ut och typ byta mobo's på. Stationärt fixar vi själva det mesta på. Men det är väldigt sällan det är fel på dessa. Vanligast är HD eller PSU (extern laddare för laptops), men återigen är det väldigt sällan vi får in trasiga burkar. Många burkar rullar i minst 3-5 år utan problem och då är det ändå dax att uppgradera OS och då en ny burk.

Men visst har dem haft modeller som Gud glömde och även HP, Merlin vet vilken jag menar!

Taskiga kondningar led IBM av, även farliga nätagg/batterier som fattade eld(!).

Men största felet folk gör är att dem köper billiga laptops eller mellanklass och INTE köper carepaq (3 års garanti). På t.ex. Elite maskinerna och Workstations ingår 3 års garanti. Rekommenderar detta varmt - jag försöker t.o.m. sälja med dessa utan nån TB alls bara för att jag hatar när folk kommer in med en laptop som precis garantin gått ut på där en trasig USB-sticka brännt moderkortet.

Men när det gäller hemmaburkar år det en helt annan femma, det är precis som du säger icke-HP mobos med stympade BIOS. Skulle aldrig köpa en själv, dock har jag haft 3 st via hem-PC avtal. 2 av dem var kanon och dem lådorna lever kvar (ATX-standard) men med nya mobo's då dem behövde uppdateras.

Likaså är fortfarande HP's servrar bland de bästa på marknaden, så länge man inte väljer snikmodelerna - dem suger lika illa som de övriga. Men det är en helt annan diskus.

Tillägas att har möjlighet att sälja andra märken som Lenovo, Acer, Dell, Apple och om vi hade ork och lust HPD (mardröm i garantisynpunkt). Men vi har minst bekymmer med HP.
« Senast ändrad: 2011-01-18, 20:48:45 by Johnny Hazard »


"It's time to kick ass and chew bubble gum. And I'm all out of gum."
"My Big Fat Excuse is on cooldown!"

Utloggad <=KB=>Merlin

  • FPS Gamer
  • V.I.P.
  • Gubbsjuk
  • ****
  • Antal inlägg: 592
    • Harvey Wallbanger
SV: "Rant on" om "märkes" desktops,
« Svar #3 skrivet: 2011-01-20, 22:53:54 »
Fan Johnny, påminn mig inte om skiten... Fast värsta med den grejen var nog faktiskt att HP sa att ja visst, det är ett känt problem hos den modellen. Det kan vi fixa åt er, vi tar 800 spänn i timmen för det... :@

På tal om det förresten, kommer du ihåg de laptopparna vi plockade ut i stället för den där skiten från HP? Två Dell XPS, skitbra burkar. Nu går visst leasingen ut på dem efter tre år. Bolaget har gett oss prisförslag på att köpa loss dem... De anser att marknadsvärdet är 2.500:- ex moms men de är "hyggliga" och begär 2.300:- ex moms. Jag höll på att skita knäck när jag såg det...

Mitt svar var 1.500:- INK moms, annars får ni komma och hämta skiten själva...

.......................Anál nathrach, orth’ bháis’s bethad, do chél dénmha.......................


guest1327

  • Gäst
SV: "Rant on" om "märkes" desktops,
« Svar #4 skrivet: 2011-01-29, 22:18:56 »
Är det Braxen som kommer (NOT)  aha, då börjar jag förstå?  (varför ingen kommer)


Nä jag håller med Johhny. Buisines burkarna har suverän support, dessutom får vi betalt för att sätta in utbyteshårdvara.. Vi köper ju 3 års garanti, och det funkar faktiskt bra. Dessutom kommer de att förinstallera nya datorer med vår programvara, så jag slipper att åka ut och installera...

 

Senaste inlägg