Old Gents Society
Loungen - Allmänt snack => Hobbyrummet => Mat & dryck => Ämnet startat av: MooseMan skrivet 2006-06-11, 22:13:38
-
Som en nybörjare inom Whiskeyns trevliga värld så har jag inte så mycket att komma med men jag har en och det är...
Bowmore Enigma (http://www.billig-sprit-shop.de/s04.php?sid=3fb124c1b0c3caa6ff4942b0e850176a&shopid=s04&cur=eur&sp=en&ag=1&os=1&br=1&pp=aa&bnr=670)
En kraftigt rökig smak. Pratat med andra whiskey-kännare och dom säger att den är en av dom rökigare. Har tyvärr inte haft råd att prova andra sorter än men det kommer...
:thumb :thumb :thumb av 5
-
Jack Daniels!!!!
Rock'n'roll saft!!!
:alcoholic :alcoholic :alcoholic :alcoholic :alcoholic av 5 möjliga. :hella
-
Lanwhiskyn No1....är Caol Ila 18år...bästa du kan Köpa på bolaget!!!
DD
-
Islay's olika whiskysorter är aldrig fel!
-
Problemet med våra härliga single malts, är ju att de kostar skjortan. MEN nu har jag blivit introducerad till en blended som är fantastiskt bra (för att vara blended):
VAT 69 (skottland). Har en god dos av rökighet, vilket gör att den påminner mycket om en "riktig" skotsk whisky. Kankse lite för lättdrucken, tyvärr.
-
Problemet med våra härliga single malts, är ju att de kostar skjortan. MEN nu har jag blivit introducerad till en blended som är fantastiskt bra (för att vara blended):
VAT 69 (skottland). Har en god dos av rökighet, vilket gör att den påminner mycket om en "riktig" skotsk whisky. Kankse lite för lättdrucken, tyvärr.
Ja du, det är inte så länge sen det inte ens gick att sälja Single Malt på systemet, för sisådär 20 år sen var de få sorter som fanns billigare än blended whiskey, men sen blev det snobberi i drickandet och priserna steg som raketer, så vi har oss själva att skylla :D
För min del går det mesta som smakar whiskey ner, men de allra billigaste undviker jag. Den värsta whiskey jag smakat var i Bangkok, den smakade fotogen och bartendern fick ta tillbaka den.. FY :)
//Ragge
-
Den värsta whiskey jag smakat var i Bangkok, den smakade fotogen och bartendern fick ta tillbaka den.. FY :)
//Ragge
Mekong månne? Riktigt dålig whisky, och precis som du så tyckte jag att den smakade fotogen :puke
-
Problemet med våra härliga single malts, är ju att de kostar skjortan. MEN nu har jag blivit introducerad till en blended som är fantastiskt bra (för att vara blended):
VAT 69 (skottland). Har en god dos av rökighet, vilket gör att den påminner mycket om en "riktig" skotsk whisky. Kankse lite för lättdrucken, tyvärr.
En annan riktigt trevlig blended (finns i beställningssortimentet för 281 pix) är Black Bottle - den är huvudsakligen gjord på Islay-malter och kostade 9.99 Pund i snabbköpet i Port Charlotte (på Islay) för fem år sedan. Den har rätt ordentlig rökighet och rekommenderas varmt om man springer på den.
-
Om man vill ha en lättare whisky, om man är tex nybörjare med allt som har med whisky att göra, så kan jag rekommendera Glen Moray den 16-åriga. Inget vatten eller någon is i för min del.
Tyvärr går det endast att få tag på den 10-åriga på bolaget men om man har vägarna förbi nån spritbutik utomlands så är det väl värt att kolla upp om de har den 16-åriga.
-
Vatten i whisky?
För min del, alltid vatten i singlemalt whisky i alla fall. Tänk på att några få, små droppar vatten räcker gott till ett normalt whiskyglas, alltså inget "en tredjedel vatten, två tredjedelar whisky". Någonstans runt en halv till en tesked vatten till en sexa whisky tycker jag är lagom.
Varför vatten? Därför att det tar fram smaken hundrafalt, och dämpar "etanolstinget" som man har i whisky helt utan vatten. Man missar helt enkelt alldeles för mycket smak om man struntar i vatten, så att dricka dyr, smakrik single malt utan vatten är att fördärva smaken tycker jag! :)
Is i whisky? Njae, inte i god singlemalt whisky i alla fall, då is (kyla) dämpar all smak. Till mindre goda whiskysorter (ex. Mekong...) så blir det dock en annan sak, då vill man helst ta bort den fräna smaken, i med en isbit och voila! Plötsligt blev det (nästan) drickbart igen! ;)
-
IS i whisky?!?!?!?!? :headbang
Det är BARA i Burbon man har IS, i södra USA är det varm...IS i BURBON = kallt och dricka....
Det är lika fjolligt att ha IS i whisky som att köpa sådandäringa ljusljus öl på krogen med en LIME-skiva i....Limeskivan/cirton stoppar man i flaskan i Mechhhico bara för att man inte vill ha in getingar i flaskan, för ölen är söt!!!! :tits
Skämt och...klart man får ha vad man vill i sin whisky, men ett par droppar vatten (droppar) i en maltwhisky frigör smakämnen som legat dolda av den låååånga lagringen!
Sen rockar Glenrothes, en spayside som är gudagod!
DD - kan inte hålla käft!
-
Att det bara ska vara några enstaka droppar med vatten i whiskyn fick jag veta när jag var på olika destillerier i Skottland för ett tag sen. Vilken skillnad de där små dropparna gjorde!
Men då jag vid ett dåligt tillfälle som 14-åring valde att dela en hela Jack Daniels (för det drack ju Slash i Guns N'Roses) med min kompis en kväll så har jag sen dess haft svårt för whisky. :puke
Men jag inte har satt helt stopp för drycken. Därför har jag nu börjat med små steg vilket innebär att än så länge får det inte smaka för mycket, och absolut inte rökigt. (ju mjäkigare desto bättre. till det fungerar faktiskt jameson.)
Den där flaskan med 16-årig skotsk whisky som inte finns att köpa på bolaget... den är numera slut. Men jag hann nog bara få 1-2 glas av den. Sambon tyckte att jag tog för lång tid på mig så han drack upp den istället. :scared
-
Mina favoriter är :
Mackmyra (http://www.mackmyra.se/default.php) Har inte smakat den ännu men en tunna har jag ;)
Glen Moray 16 årig (http://www.glenmoray.com/tasting-notes/tasting-notes-sixteen.php) Samma som Ariam, men den är mycket god
Arbeg (https://www.ardbeg.com/home.asp) Rökig som få men en klar favorit
Killbeggan (http://www.thewhiskystore.de/irland/tullamor/killbegg.htm) Lite fruktig och väldigt lätt drucken :drink
-
Jack Daniels!!!!
Rock'n'roll saft!!!
:alcoholic :alcoholic :alcoholic :alcoholic :alcoholic av 5 möjliga. :hella
A de e ente lönt o klydda med nåt annat .. jag har smakat det mesta
både billiga och svin dyra 3000 kroners whiskie med miljontals av olika så att säga "smak nyanser" !!
en normal männska kan bara uppfatta 10 % av alla de smaker endå
så en flaska Jack Daniels och en näve öl korv till den .. ett fint middags tips
-
Black velvet
Glenfiddich
Southern komfort (drängfullevarning) (ja , jag vet -det är inte whisky)
:alcoholic
-
Black velvet
Ujuj, den gav upphov till min första ninjafylla :cartman och har inte rört den sedan dess :)
-
Black velvet
Ujuj, den gav upphov till min första ninjafylla :cartman
:lolabove
Definiera ninjafylla!
-
Man är karatefull (Man kan karate. Tror man) = snäppet värre än helikopterfylla men inte lika illa som drängfull.
-
A de e ente lönt o klydda med nåt annat .. jag har smakat det mesta
både billiga och svin dyra 3000 kroners whiskie med miljontals av olika så att säga "smak nyanser" !!
en normal männska kan bara uppfatta 10 % av alla de smaker endå
så en flaska Jack Daniels och en näve öl korv till den .. ett fint middags tips
:rotflmao :thumb Underbart! :thumb :)
-
Thank you sir :hi
hehe
-
Gjorde som Airam en gång i ungdomen, vilket gjort att jag har haft väldigt svårt för whisky... men börjar lära mig iaf och kan ju säga att Jack Daniels det tittar jag inte längre på... :puke
-
Southern komfort (drängfullevarning) (ja , jag vet -det är inte whisky)
:alcoholic
Kan intygas att denna dryck ÄR farlig, senast jag drack en sådan så hamnade jag i rättegång. Så den passar jag mig för.
Jag fick tydligen för mig att jag skulle lägga ut spår som flickorna skulle följa, så jag band ett snöre utanför Palace och det räckte ända hem. Konstigt att polisen tyckte jag framkallat fara för annan.....
Det lustiga var ju att polisen hittade mig Ehhh? de föjde väl bara snöret antar jag... hoho :D
Brrr! AKTA er för Southern
//Ragge
-
Jag fick tydligen för mig att jag skulle lägga ut spår som flickorna skulle följa, så jag band ett snöre utanför Palace och det räckte ända hem.
:lolabove
"Åh, titta tjejer. Ett snöre. Det måste vi följa!" :rotflmao
Som sagt, dom bästa idéerna brukar komma sent på natten/tidigt på morgonen efter ett visst alkoholintag. :)
Men, då bor du antingen väldigt nära krogen. Eller så har du alltid väldigt långa snören med dig när du festar. Oavsett vilket så borde du ju då, logiskt sett, redan tänkt tanken när du gick hemifrån och därför tog med dig ett snöre... :scared
-
:lolabove
-
Glenfiddich - Nybörjarmalt som en del "förståsigpåare" kallar den är en mycket lättdrucken singelmalt. Den finns som Cask (50%-ig)(15 årig) men inte på Systemet skulle jag tro. Denna MÅSTE man späda med vatten.
Highland Park - påminner om Glenfiddich men kanske lite mera smakrik.
Glenmorangie - min absoluta favvo. Den vanliga (10 årig) duger gott men sen har dem några som lagrats på olika typer av fat (Sherry, Port, Madiera och Burgundy) som är intressanta. Jag har bara testat Sherry-varianten men den var mycket mumsig!
I min ungdom drag jag Bells och tyckte jag var tuff, dock hatade jag smaken. Idag, när man nått en annan mognad kanske jag skulle uppskatta Bells. Men jag håller mig till singelmaltare.
Laphroaig - dricker det gärna om jag blir bjuden men den är lite för rökig i min smak.
Sen dricker jag gärna min whisky i konjakskupor, rumstempererad eller varmare med lite vatten i. Kuporna är ju perfekta då man kan njuta av både doften och värma whiskyn med handflatan precis som konjak så att alla smaker kommer fram.
-
Glenfiddich - Nybörjarmalt som en del "förståsigpåare" kallar den är en mycket lättdrucken singelmalt. Den finns som Cask (50%-ig)(15 årig) men inte på Systemet skulle jag tro. Denna MÅSTE man späda med vatten.
Herrklubben jag är med i har Glenfiddich som officiell sponsor. Var därför på en Glenfiddichprovning för ett tag sedan och jag kan säga att deras olika produkter har ett jäkligt brett spann (för att kontra epitetet nybörjarwhiskey).
-
Glenfiddich brukar av vissa kallas whiskyns Volvo, om det sen står för nåt bra eller inte låter jag andra bedömma! :)
Highland Park är mycket god, mycket smak av honung i den, något rökig även om den inte kommer upp i samma kaliber som Islay whisky på just den fronten. Ganska lättdrucken whisky. :thumb
-
kanske dags att peta upp en, vad jag tycker, mycket bra länk
Whiskey Guiden (http://www.whiskyguiden.se/index2.html)
Dom ahr information om dom flesta whiskey sorter och även en del udda öl sorter...
-
"Åh, titta tjejer. Ett snöre. Det måste vi följa!" :rotflmao
Som sagt, dom bästa idéerna brukar komma sent på natten/tidigt på morgonen efter ett visst alkoholintag. :)
Men, då bor du antingen väldigt nära krogen. Eller så har du alltid väldigt långa snören med dig när du festar. Oavsett vilket så borde du ju då, logiskt sett, redan tänkt tanken när du gick hemifrån och därför tog med dig ett snöre... :scared
Ja skratta ni, det gjorde de i rättsalen med, men dagsböter och vilkorlig dom var inte kul. Snörnystanet hittade vi på vägen och det var ca 2 km långt. Ett snöre på marken är ju inte farligt, men det var ett vittne (offer) som hade råkat snubbla på detsamma som fick oss fällda. tom snuten garvade när de hörde förklaringen, men inte fanskapet som vittnade, han garvade väl efter rättegången.
Nå detta var ett sidåspår (som det brukar bli i våra forum).
Åter till tråden
Den bästa Whiskeyn jag smakat var på Köpenhamns Flygplats (jag fick faktiskt provsmaka den) Destilleriet som gjort den hade redan då för länge sen slagit igen, Whiskeyn var 40 år gammal Kasked
Desvärre finns den förmodligen inte att få tag på längre och jag hade inte råd att köpa en pava då heller, de kostade redan då (1995) över 5000:-
Mums var det med en slatt vatten i.......
-
Laphroaig Cask Strength 10 year sitter jag och smuttar på nu. Denna rekommenderas över den vanliga 10 åriga, då den enligt min mening har ännu mer smak (dessutom, igen då enligt min högst personliga smak, så är Laphroaigs 10-åriga whisky godare än deras 15-åriga, då den 15-åriga är lite för "snäll", inte riktigt samma distinkta rökighet).
"Awarded Best Single Malt in the World in 2005 by Whisky Magazine"
We mature Laphroaig in seasoned oak barrels, charred before filling to impart a slight sweet vanilla nuttiness. Original Cask Strength Laphroaig is barrier-filtered only just, to remove the small char particles present. This means you will enjoy Laphroaig exactly as we made it. In extremes of temperature and when you add water it may appear a little cloudy - this is the natural condition of a malt of such a peaty pungence and uncompromising purity.
Adding a little water releases a rich aroma of peat smoke with some sweetness and strong hints of the sea.
Emphatic, full bodied and utterly unforgettable. Simply 'The Best'.
Jag har några "square-feet" av Islay att inkräva vid det här laget. Kanske det finns intresse inom OG för en gemensam whisky-trail resa till Skottland i framtiden? :)
En titt på Laphroaigs hemsida rekommenderas verkligen till whiskyintresserade, då de tidigt var ute med att satsa på en hemsida av yttersta kvalitet. "Chronology Of Laphroaig" bör läsas av alla, oavsett vad man tycker om just denna whisky, då det är underhållande läsning. Finns t.o.m. på svenska!
Donald Johnston köpte ut sin bror 1836 och blev den förste enskilde ägaren av Laphroaig.
Donald levde bara till 1847. Han dog på bästa tänkbara sätt: han drunknade i ett whiskyfat!
Läs mer: http://www.laphroaig.com/
Brukar ni förresten få julkort med årsberättelser från eran favoritleverantör? :)
PS! Kan inte en moderator/admin gå in och byta rubrik på denna tråd från whiskey till whisky? Tack! :D
-
Kanske det finns intresse inom OG för en gemensam whisky-trail resa till Skottland i framtiden? :)
:goodposting En strålnade idée tycker jag
-
Varför inte? Det kan bli kul.. Dock vill hustrun med då även hon förstår sig på denna ädla dryck :)
-
Jag var på Whisky-festivalen i Scotland förra året, och har precis bokat biljetter till årets. Den går av stapeln i september varje år, så vill ni fixar jag resan!!!
Biljetten är nästan gratis i förhållande till hur mycket du kan dricka...och då menar jag dricka vansinniga mängder!
Skulle tippa på att en sådan tripp kostar....3-4.000:- inalles!
Laphroaig är en av de bästa jag druckit, och det är som sagt trevligt med julkort och att vara "tomtägare" :smoke , problemet är väl att jag lovat att inte exploatera min mark!!! *suck*
DD
-
Får man bygga på sin mark? I så fall skulle vi samlat ihop alla som har mark och bygga nåt roligt på platsen! :)
I år är det inte aktuellt med någon resa för min del i alla fall, med bäbis på g och allt annat. Men gärna en planering inför framtiden!
-
Instämmer, I år är det redan kört
-
har en 10-årig Talisker som var ganska nice... Lite frän i smaken men helt OK
-
Nästa år kan vi lugnt titta på - kanske ihop med en festival...!!!
DD
-
DD, du som verkar ha en förmåga att fixa det mesta... kanske du kan ta på dig denna uppgift? :)
-
Hejsan, Kerstin.
Jag är som bekant ingen whiskykännare, men detta var ngt i hästväg:
Yoichi (http://www.whiskyguiden.se/JAPAN/Yoichi.html)
(http://www.whiskyguiden.se/Bilder/twe/Yoichi-12.jpg)
-
Då har man varit på festival igen - och det var en upplevelse, det kan jag lova!
Jag kommer med lite tips och länkar nedan, och jag håller på att kolla upp vad vi kan göra för att fixa en whiskyresa för OG!
Nåväl till sak:
Först en nyhet Monkeys Shoulder, en helt ny whisky som introduceras på marknaden. Namnet kommer från de som arbetar med att vända tunnor och annat för hand, och när man arbetat ett bra tag med detta, kan man få just "Monkey Shoulders".
Detta är en "tripel malt" som består av 3 av de bästa Speyside´s signelmalt. Detta är en mycket lättdrucken whisky, som dom just introducerar för de som ännu inte testat whisky. Den var helt enkelt jättegod och lättdrucken.
Old Pulteney Detta dest. grundades 1826 i Wick, och är det nordligaste belägna dest. på Skottska fastlandet. En mycket trevlig bekantskap, och om jag inte missminner mig, så testades den 17 och 21 åriga....jag kan ha lite fel där (17), men denna whiskyn är ett säkert kort, inget att tvivla på, och en blivande klassiker hos mig.
Bunnahabhain - Absolut den mest prisvärda 10-åriga whiskyn av alla. Den är billig och väldigt god. Jag gick och väntade i 2 timmar på att dom skulle öppna den 25-åriga, och det var värt väntan....det kan jag garantera....
Benromach Detta gentlemen, ÄR en riktigt bra whisky. Extremt bra kvalitet, och jag hoppas verkligen att ni testar denna. Jag provade deras 21 & 25-åriga, som helt enkelt var toppen. Esset, var deras 1968, en magisk sak, som är skitdyr, men.....just bara så bra!
Arran Ytterligare en mycket trevlig bekantskap - rek varmt!
Här kommer ett RIKTIGT guldkort....
Douglas Lain & Co. Ltd - Detta mina vänner är bara så bra det kan bli...PUNKT! Gå in på deras hemsida, titta, fundera och sedan kan ni beställa deras specialiteter antingen från Systembolaget eller någon On-Line shop på nätet. Man skulle kunna beskriva deras produkter som "Ta din absoluta favorit, välj sedan samma från detta företaget, Single Barrel, eller i annan form....och det är som gentlemannen jag talade med "- Ayyyyeee, iss lik an cloooud af tistes welling up in uor mouuuth! laddie...."
www.douglaslaing.com
Jag återkommer med lite mer info och roligheter kring min absoluta favorit dryck - Whisky, livets vatten!
DD :thumb
-
Hmm, och du fick förståss en pava, när du lurade i dem att vi kommer att rusa dit och köpa, din rackare där :D
Det låter onekligen gott.... mmmm
-
Vad tror ni om den här? Kan den vara något?
http://www.e24.se/dynamiskt/efterborsen/did_14043053.asp
-
Vad tror ni om den här? Kan den vara något?
http://www.e24.se/dynamiskt/efterborsen/did_14043053.asp
Ja va fasen, jag slog till på ett par. Pengar är ändå bara en världslig sak!
-
meh, skulle gissa att en flaska Old Spice smakar bättre :)
-
:stupid
Sprit som legat på flaska i 100 år har INTE ändrat sig nämvärt, sen den buteljerades, och inte var whiskeyframställning lika bra då som den är nu.. Jag är övertygat om att det smakar finkel. Men någon "börsjuppie" vill säkert ha pavan för att skryta med.
Sprit ska ligga på FAT för att alla smaker och aromer ska komma fram. Men jag antar att de som säljer pavorna räknar med att "juppisarna" ska kasta sig över dem, så de kan kamma hem en stor vinst....
-
jahapp....glömde en viktig sak!
Flaskan jag fick opå LANET från er getns dvs Aberlour "a´bunadh" - är en FEM stjärning sak....
Köp den, men glöm inte vatten för guds skull, flarran är på 59%....
DD
-
:stupid
Sprit som legat på flaska i 100 år har INTE ändrat sig nämvärt, sen den buteljerades, och inte var whiskeyframställning lika bra då som den är nu.. Jag är övertygat om att det smakar finkel. Men någon "börsjuppie" vill säkert ha pavan för att skryta med.
Sprit ska ligga på FAT för att alla smaker och aromer ska komma fram. Men jag antar att de som säljer pavorna räknar med att "juppisarna" ska kasta sig över dem, så de kan kamma hem en stor vinst....
Man kan väl säga såhär, att whiskyproduktionen har ÄNDRATS under åren. Många dest försöker hitta tillbaka till det som har tappats, vissa saker är säkert bra, och nya har tillkommit. Jag håller på att läsa en bok om ämnet, så jag återkommer med lite...rolig fakta, så fort tillfälle ges!
DD
-
:eek
DD LÄSER?????
-
Blivit lite nyfiken på att prova japansk whisky.
Någon som har erfarenhet av Yamazaki Single Malt 12 Years (http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=420&Butik=0&SokStrangar=JAPANSK+WHISKY%3aAlla+l%u00e4nder%3aAlla+storlekar%3a%3a%3a%3a%3a%3a)?
(http://www.systembolaget.se/efabriken/images/bild.aspx?VaruNummer=420&bildTyp=2)
PS! Kan inte en moderator döpa om denna tråd, stavningen irriterar mig en aning! ;)
-
Nej, men andra japanska typer har fått ruggigt bra kritik. För den som vill botanisera vidare och råkar ha vägarna förbi Kalmar/Öland rekommenderas en tur till Hotell Skansen i Färjestaden som vid senaste genomgången hade över 1000 olika sorter i lager, bla en fin samling japaner.
Vad gäller stavningen så kan jag som mod bara säga :tease ;)
-
http://www.akkurat.se/ (http://www.akkurat.se/), Stockholm. Kolla in sortimentet. Går ni dit rekommenderar jag att ni provar Musslorna.. Drycken får ni välja själva.. :)
-
PS! Kan inte en moderator döpa om denna tråd, stavningen irriterar mig en aning! ;)
Kan men vill inte. Det är ju inget FEL att stava Whiskey, det är ju bara en alternativ stavning "over there" och tydligen den officiella för irländsk whiskey. Sen kan man ju diskutera om det är fel att DRICKA amerikansk whiskey... ;)
The spelling whisky (plural whiskies) is generally used for whiskies distilled in Scotland, Wales, Canada, and Japan, while whiskey is used for the spirits distilled in Ireland. A 1968 directive of the ATF specifies "whisky" as the official U.S. spelling, but allows labelling as "whiskey" in deference to tradition; most U.S. producers still use the latter spelling.
edit: Stavar som en hacka... Kratta menar jag...
-
Jo, jag vet, men då vi mestadels pratar om olika sorters whisky och inte whiskey i denna tråd så... Dessutom finns det ytterligare en tråd som behandlar whiskey, därför kan väl denna få handla om whisky?
:D
Edit:
Se här bara!
http://www.oldgents.com/forum/index.php?topic=4974.0
Inte ens ärade Prunis har vett att benämna sin Oban eller Bowmore som whisky! :nono
;)
-
Så länge det inte står whiskas så är jag nöjd. :quiet
-
DH - den whiskyn är superb. Testade den för 3 veckor sedan, och den var väldigt snäll, mjuk och nästan lite söt.
Helt klart en trevlig bekantskap!
DD
-
Tack DD! :thumb
Ska nog beställa en sån till semestern tror jag, så har man nåt att trösta sig med hemma i köksröran...
-
DH - den whiskyn är superb. Testade den för 3 veckor sedan, och den var väldigt snäll, mjuk och nästan lite söt.
Helt klart en trevlig bekantskap!
DD
Är det en whiskey som lämpar sig för nybörjare kanske? För Jameson är en av få whiskeysorter som jag kan ta fler sippar än bara en ifrån. Och den är ju rätt så bra för ovana whiskeydrickare har jag förstått det som. Då kanske den här japanska är ännu bättre... :)
-
Provat Glenfiddish ? Det är en bra inkörsport till Single Malt
Själv drack jag en 20 årig Casked häromkvällen,, fast vad den hette minns jag inte (bjuder på denna) Nå den var god med en rejäl slatt vatten i... fast 140 spänn för en 4cl var lite välan dyrt :)
-
hmmmmm.....
Ska man börja med whisky, skulle jag utan tvekan rek Glenrothes!
Men roligast är kanske att man tar och samlar ihop ett gäng (WCL3?!?!?!?), och kör en provning????
Kanske en liten cigarrskola med????
DD
-
:thumb :drool :buddy
-
hmmmmm.....
Ska man börja med whisky, skulle jag utan tvekan rek Glenrothes!
Men roligast är kanske att man tar och samlar ihop ett gäng (WCL3?!?!?!?), och kör en provning????
Kanske en liten cigarrskola med????
DD
Yes!!
-
hmmmmm.....
Ska man börja med whisky, skulle jag utan tvekan rek Glenrothes!
Men roligast är kanske att man tar och samlar ihop ett gäng (WCL3?!?!?!?), och kör en provning????
Kanske en liten cigarrskola med????
DD
:thumb :banana
Cigarr har jag å andra sidan inga problem med men det skulle onekligen vara kul att få lära sig skillnaderna mellan några stycken. :)
Sen har jag förresten ett tips för alla whiskey älskare. Vill ni ha mackmyra och inte stå och häcka i en kö på bolaget för några få flaskor. Åk Finlandsfärjan med viking line. Dom har. :whisper
-
Hmm, skulle inte karln din bjuda oss på sitt fat ? Jag har då för mig det :D
-
Hmm, skulle inte karln din bjuda oss på sitt fat ? Jag har då för mig det :D
Inte en droppe är rörd än så länge ifrån det fatet. :nono
Det måste ju ligga och mogna till sig innan man kan börja tappa upp :poke
Om jag minns rätt så kan man som allra tidigast börja tappa ifrån tunnan om 2-3 år. Då är den lagrad i 5 år. Så den som väntar på gott... ;)
-
Det finns väll extrat till vanlig vodka som ska smaka whisky har jag hört....
-
:drink jag är tråkig kör bara famous o tullamore (får dom billigt :D)
Annars är det cognac som gäller :banana
Har hört om en ny famous, black grouse någon som provat
-
Nope, men jag har också hört talas om den, tror den går att få tag på via systemet. Inget fel på Famous även om den är väldigt snäll.
-
här finns en hel del att läsa om Whiskey
http://www.whiskyguiden.se/index2.html (http://www.whiskyguiden.se/index2.html)
Jag gillar juh själv Bowmore Enigma som finns att köpa på finlandsfärjorna. När man smuttat ett tag på den så känner man en ganska tydlig Cigarrsmak. Är inte så förtjust i cigarrer men den whiskeyn e mumma.
-
Ni vet väl om att 1 september släpps Mackmyra 05:an (http://www.mackmyra.se/)? :whisper
Och 13 september är det tema Whiskeykryssning (http://www.vikingline.se/pagesSE/cinderellaErbjudandeWhisky.asp) hos Viking Line. ;)
-
Ni vet väl om att 1 september släpps Mackmyra 05:an (http://www.mackmyra.se/)? :whisper
Vilken årgång är det i tunnan? Jag väntar fortfarande på provsmak från den ;)
-
Ni vet väl om att 1 september släpps Mackmyra 05:an (http://www.mackmyra.se/)? :whisper
Vilken årgång är det i tunnan? Jag väntar fortfarande på provsmak från den ;)
Den är tydligen bara 1 år :cry
-
Mina favoriter:
Ardbeg
Llagavullin
Laphroaig
Tullamore dew till Irish
Famous Grouse som vardagswhisky :)
Cognac mmmmm som omväxling Grönstedts vsop
-
fick en Queen Margot av grannarna som tack för hjälpen med badrummsprylarna.
Är det nån som smakat denna Whiskey?
-
...du tänker väl inte på Queen Mary? Isf bör du lura på den på någon annan stackare... Jag gillade iaf inte Queen Mary. Margot har jag aldrig hört talas om...
-
Ni vet väl om att 1 september släpps Mackmyra 05:an (http://www.mackmyra.se/)? :whisper
Och 13 september är det tema Whiskeykryssning (http://www.vikingline.se/pagesSE/cinderellaErbjudandeWhisky.asp) hos Viking Line. ;)
Jag prövade en Mackmyra av okänd sort på en av stadens krogar. Tyckte den var lite för "vass" i smaken. Vet inte om olika nummer har olika karaktär ?
-
Ni vet väl om att 1 september släpps Mackmyra 05:an (http://www.mackmyra.se/)? :whisper
Och 13 september är det tema Whiskeykryssning (http://www.vikingline.se/pagesSE/cinderellaErbjudandeWhisky.asp) hos Viking Line. ;)
Jag prövade en Mackmyra av okänd sort på en av stadens krogar. Tyckte den var lite för "vass" i smaken. Vet inte om olika nummer har olika karaktär ?
Dom är ju rätt så starka i alkoholhalten så man behöver ju spä ut den en aning. Men jag tror att de olika numrerna har olika karaktärer. Har själv inte smakat nån av dom och känner tyvärr inte nån som har smakat alla.
-
Ikväll så kändes det nästan som att jag fick vara med om en religiös upplevelse! :)
Efter att ha kryssat färja förra helgen, så var det ikväll dags att ta min första dram från den nyinköpta Ardbeg whiskyn (min första egna Ardbeg någonsin f.ö.), och vilken smaksensation det innebar!
Det påminde så intensivt om den första gången jag blev introducerad för Islay whiskyn Laphroaig för ca åtta år sedan. Härligt rökig, nästintill bränd smak. Den gången fick jag en kvarting Laphroaig av en kompis i samband med min sons födelse, en whisky som verkligen fungerade som en väckarklocka för hur fantastiskt whisky faktiskt kan smaka för en som innan dess endast druckit sorter som Lord Calvert och Famous Grouse.
Jag har allt sedan dess försökt återuppleva just den smaksensationen i en whisky, men eftersom även Laphroaig sedemera gick över till Chill-filtrered, så har mycket av den ursprungliga gedigna, råa, rika smaken gått förlorad även hos denna min eviga favorit.
In kommer så, ikväll, Ardbeg, som räddaren i nöden. En helt fantastisk Islay whisky, som inte använder sig av Chill-filtrered metoden, och därigenom bevarar all smak från fatet den legat på. Så, jag blir nog tvungen att utnämna Ardbeg till min nya favorit. Skillnaden är markant.
Rekommenderas verkligen! :thumb
-
Ett billigt, rökigt och mycket gott alternativ jag hittade på Öl mässan är "Islay Mist".
En Islay blend med stark Laphroaig karaktär, grymt god och billig 234:- hos Grönaskylten :thumb
-
Drinkade lite Bowmore nu i helgen.. mums! och rökig whiskey blir det i framtiden :) den får jag ha ifred för frugan, som annars vill ha whiskey med....
-
Minirapport från WhiskyLIVE 2008!
Nu ska jag göra ALLA Whisky-älskare i klanen mycket glada...ÄVEN DeadHead...!!! :D
En av de bästa nyheterna på WhiskeyLIVE detta året var Ardmore, en helt fantastisk Highland Singel Malt, som har vunnit Guldmedalj I San Francisco´s World Spirits Competition 2008.
Det är en Non-Chill filtered skönhet, som enligt mig springer i cirklar kring min gamla trotjänare Laphroaig. Ett litet underverk på flaksa kan man lugn säga.
Vet inte om den finns på bolaget, men kan den besträllas - beställd den utan tvekan.
Japanerna var där iår igen, och deras nya portvins lagrade var inte på något sätt en dålig en, men har en hel del att hämta innan den är ikapp våra Brittiska vänner.
Grythyttan startar upp ett destileri - massa spännande, och till våren kommer en ny emision som det ser ut, där man kan köpa in sig för 5-8.000:- (Macmyra eller vad de nu heter var där, men lämnade montern tidigt?!?!?!?)
Själv la jag vantarna på en Glen Albyn 29 years old! Tyvärr så var detta de sista 208 flaskorna som tappats då dest. försvann för 6år sedan och revs för 3, men gossar, vilken whiskey....
Old Pulteney, en annan av mina favoriter testades flitigt, och deras 17åriga resp 21åriga är en klass för sig. Bra, bättre helt enkelt topp!
Ardbeg var oxå på plats, och alla deras sorter testades givetvis. En massa trevlig upplevelse som vanligt, och deras portwood var ypperligt trevlig den med, men 10 funkar alltid.
Glenrothes har släppt en ny årgångsvisky - 1994. En kvalitetsstark (som vanligt) whisky MEN enligt min ringa mening inte lika stor kropp som deras Selected Reserva, som är superbra och ett bra pris på...inte säker men 450-470 på bolaget...?!?!?!?
Må bäst!
DD :supporter
-
Fasen va najs! :thumb
-
mmmmmmmm.............låter gott
-
Intressant!
Är Glenrothes Selected en Pure Malt, dvs blandning? Den har ingen årgång, och det låter som om det skulle kunna vara en pure malt blend, typ Black Ribbon (som för övrigt är en utmärkt whisky)
-
Enligt hemsidan: (www.theglenrothes.com)
John Ramsay, our Malt Master, has crafted a selection of The Glenrothes which typifies the distillery house character – ripe fruits, citrus, vanilla and hints of spice.
The Select Reserve is a first for us. A non-Vintage-specific selection carefully chosen by John and produced to the same high quality standards as The Glenrothes Vintage selections; only here we select and vat from casks from different years.
DD
-
Hehe, gissa vem som köpte den sista existerande flaskan Ardmore som finns i Sverige?
Jag :) :banana
Slut hos leverantören, och bara en enda kvarvarande flaska, som stod på bolaget i Lilla Edet. Den är nu på väg hem till mig i Färgelanda :sun
Jag passade också på att beställan en Glenrothes Select Reserve och 10 st. Innis Island Cask :D
-
grattis Daddy - blir du besviken, tar jag och köper den av dig!!!!!
DD
-
Dricker ni de där toktorviga whiskeyna rena eller med en skvätt vatten i?
Provade Ardbeg 10 årig ren och sen med ett par droppar vatten i, och karaktären ändrades heeeelt.
Nästan all "brända, blöta löv"-smak försvann och ersattes med sötma.
-
Julbock... av "whisky-halm"?
Mackmyra whisky har donerat cirka fyra ton överbliven halm, vars korn använts till att förädla whisky.
http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.221582 (http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.221582)
-
Dricker ni de där toktorviga whiskeyna rena eller med en skvätt vatten i?
Provade Ardbeg 10 årig ren och sen med ett par droppar vatten i, och karaktären ändrades heeeelt.
Nästan all "brända, blöta löv"-smak försvann och ersattes med sötma.
BARA en ren smaksak...
Däremot, många "smakämnen" i whiskyn döljs under längre lagring (även om den smakar bra som den gör). Droppar du i lite vatten, och detta är ingen exakt vetenskap, så testa dig fram, så kan whiskyn precis som du säger "vakna" och få en betydligt bättre och rundare smak!
Men för guds skull - vattna inte whiskyn, dvs för mycket, förstör den totalt enligt min ringa mening.
DD
-
:stupid
I all singlemalt whisky så droppar jag alltid i lite vatten (OBS! Droppar! Uppskattningsvis en tredjedels till en halv tesked vatten till en sexa 40% whisky, lite mer i starkare sorter). Om man inte gör det så tar den rena spritkaraktärern i whisky bort alltför mycket av de fantastiska smakerna som finns.
På en whiskyprovarkväll på Mackmyra för ett par år sedan togs ämnet upp, och att inte droppa i vatten är att göra sig själv en björntjänst när det gäller singlemalt whisky.
Sen är ju is ett vettigt alternativ att hälla i i de mindre lyckade whiskysorterna där ute, då man dricker för ruset och helst av allt vill ta bort så mycket vidrig smak det bara går, exempelvis Mehkong och andra avarter...
-
Alltid vatten i singlemalt. Jag har läst rekommendationer från bara några droppar - till ca 20% vatten, och någonstans däremellan tror jag att den gyllene medelvägen ligger :)
Alkoholen bedövar ju också smaksinnet, så ju högre % desto mer H2O behövs ju för att känna någon smak.
-
Jag fyndade en intressant Whiskyprovarbok på bokrean. En kul grej är att whiskyn sorteras - inte som brukligt efter region - utan efter smak. 7 olika smakgrupper har identifierats. Bland de viktigaste är:
-kropp
-rökighet
-sötma
-maltighet
-medicin
ja, och några till, som jag har glömt.
Sammanställningen har skett genom ett medelvärde från ett mycket stort antal provningar och omdömen, både av privata kännare och entusiaster, samt branschfolk. Kul att se hur komplexiteten i vissa märken är stor, medan andra koncentrerar sig på endast 2 eller 3 smaker.
Ett intressant stycke fakta som jag snubblade över: Det hävads i boken att standard inom whiskyprovarkretsar (inte minst bland professionella blenders) är att späda whiskyn till en alkoholhalt på 20%. Det är alltså hälften vatten, hälften whisky, vid vanlig styrka, och ännu mer vid cask-strength.
Jag tar mer vatten än de flesta (brukar hälla i ca 1/5 vatten i glaset, men så mycket som 50% har jag aldrig testat. Skall dock bli intressant att göra det, och förhoppningsvis upptäcka fler nya smaker.
-
Jag fyndade en intressant Whiskyprovarbok på bokrean. En kul grej är att whiskyn sorteras - inte som brukligt efter region - utan efter smak. 7 olika smakgrupper har identifierats. Bland de viktigaste är:
-kropp
-rökighet
-sötma
-maltighet
-medicin
ja, och några till, som jag har glömt.
Ett intressant stycke fakta som jag snubblade över: Det hävads i boken att standard inom whiskyprovarkretsar (inte minst bland professionella blenders) är att späda whiskyn till en alkoholhalt på 20%. Det är alltså hälften vatten, hälften whisky, vid vanlig styrka, och ännu mer vid cask-strength.
Jag tar mer vatten än de flesta (brukar hälla i ca 1/5 vatten i glaset, men så mycket som 50% har jag aldrig testat. Skall dock bli intressant att göra det, och förhoppningsvis upptäcka fler nya smaker.
En prominent smak vid det förfarandet är vatten :)
-
:eek
-
Ett intressant stycke fakta som jag snubblade över: Det hävads i boken att standard inom whiskyprovarkretsar (inte minst bland professionella blenders) är att späda whiskyn till en alkoholhalt på 20%. Det är alltså hälften vatten, hälften whisky, vid vanlig styrka, och ännu mer vid cask-strength.
Jag tar mer vatten än de flesta (brukar hälla i ca 1/5 vatten i glaset, men så mycket som 50% har jag aldrig testat. Skall dock bli intressant att göra det, och förhoppningsvis upptäcka fler nya smaker.
Jag har provat vid något tillfälle, speciellt med cask strength där de t.o.m. rekommenderade på flaskan att blanda en del whisky med två delar vatten, men det var verkligen ingen höjdare.
Jag skulle kunna tänka mig att de spär rätt rejält när whisky används som bordsdryck.
-
Ett intressant stycke fakta som jag snubblade över: Det hävads i boken att standard inom whiskyprovarkretsar (inte minst bland professionella blenders) är att späda whiskyn till en alkoholhalt på 20%. Det är alltså hälften vatten, hälften whisky, vid vanlig styrka, och ännu mer vid cask-strength.
Jag tar mer vatten än de flesta (brukar hälla i ca 1/5 vatten i glaset, men så mycket som 50% har jag aldrig testat. Skall dock bli intressant att göra det, och förhoppningsvis upptäcka fler nya smaker.
Jag har provat vid något tillfälle, speciellt med cask strength där de t.o.m. rekommenderade på flaskan att blanda en del whisky med två delar vatten, men det var verkligen ingen höjdare.
Jag skulle kunna tänka mig att de spär rätt rejält när whisky används som bordsdryck.
Jag personligen föredrar att dricka whiskey, o inte vatten;D
-
Ska man vara RIKTIGT petig så ska man späda med samma vatten som whiskyn en gång är nedvattnad med (om det inte är cask, men då ska man väl använda just det vattnet ändå)
Att vattna ned whiskyn till 20% görs då man grundligt testar whiskyn för att känna varenda spricka i fatet och exakt hur mycket saltvatten som blåst upp på väggarna på lagerbyggnad två... ;)
Ska man dock bara njuta av den ädla drycken så undviker man vattnet (eller så stänker man MÖJLIGTVIS i en fem droppar vatten)... :)
Själv smuttar jag på en Ardbeg Blasda (UTAN vatten ;) ) och läser om både Ardbeg RollerCoaster och Corryvreckan... Låter intressanta... :)
-
exakt hur mycket saltvatten som blåst upp på väggarna på lagerbyggnad två... ;)
:lolabove
-
http://www.youtube.com/watch?v=8pFRhHBsnH0
-
Kul kille där DH!
Tackar för länken, jag har kikat igenom många av hans recensioner nu, och det är alltid kul med lite nörderi :)
-
Ja, jag fastnade någon timme igår kväll med honom. Karismatisk snubbe!
-
Ännu en trevlig bekantskap - rekommenderas!
(http://whiskyviking.files.wordpress.com/2008/12/laphroaig_triple_woodwv.jpg)
-
Bra tips om Ralfy.com, DH!
http://whiskyreviews.blogspot.com/2009/08/67-beer-with-your-whisky.html
Gjorde mig vääääääldigt törstig, immiga ölpavor har den påverkan!
Blir allt att ta en tur till glasbanken och fixa en god ale till en "chaser"! :drink
-
Fick en morgongåva idag hoppas den smakar bra.
Jura superstition :drink
-
Mackmyra -brukswhisky, len, fin, finns lite sting när man tar den på tungan men sen kommer en len fin eftersmak, inte för dem som gillar rökig whisky.
-
Fredag kväll, då lyxar vi till det med ett glas Ardbeg Uigeadail. Det är mumma det, som ett helt sjöslag på tungan!
-
som ett helt sjöslag på tungan!
Du borde ju veta din gamla sjöbjörn :)
-
Jag fick en wisky i 30års present. Men jag dricker ju inte wisky.
En fråga är - CAOL ILA Aged 12 Years är någon god sådär? eller ganska mainstream, ibland wisky älskare. Även om de inte något fel i det. Men om de är jätte fin kanske man skall spara på den än att bjuda på efterfester hehe..
-
Den är god, men inte något "extra". En fin "brukswhisky" kan man säga, fast med förbehållet att den smakar mycket Islay, dvs tjärad brygga, rök och lite så.
-
fast med förbehållet att den smakar mycket Islay, dvs tjärad brygga, rök och lite så.
Fast med förbehållet att den smakar väldigt LITE Islay, dvs väldigt lite av det som herr DDL tar upp här ovan! :)
-
Satt å strö läste lite å fan va sugen jag blev på att öppna en av mina Octomore :D
-
Satt å strö läste lite å fan va sugen jag blev på att öppna en av mina Octomore :D
googlade lite , snygga förpackningar :) smakar dom bra ?
-
Var på jobb hos en kund och han tipsade om en svensk wirre som är på g som
han var delägare i.
http://boxwhisky.se/
-
Den är inte så rökig med tanke på att den ligger på 165 ppm , Lagavoulin liger på 35 ppm om man ska jämföra.
-
Var på jobb hos en kund och han tipsade om en svensk wirre som är på g som
han var delägare i.
http://boxwhisky.se/
Känner också en av delägarna i box! :)
-
fast med förbehållet att den smakar mycket Islay, dvs tjärad brygga, rök och lite så.
Fast med förbehållet att den smakar väldigt LITE Islay, dvs väldigt lite av det som herr DDL tar upp här ovan! :)
Ok, ingen röksmak. Jag och systembolagets provpanel har såklart fel :) Dumma oss :)
Du får skicka ett mejl till bolaget och be dem testa en gång till DH.
Nyanserad, rökig smak med fatkaraktär...
EDIT: Men det visar väl å andra sidan hur svårt det är att skriva om smaker, och hur olika vi tycker att saker smakar. Jag tycker att Caol Ila är en solklar Islay, även om den inte smakar som Laphroaig eller Lagavulin, så är det ju ingen tvekan om varifrån den kommer. Jämfört med exempelvis Bruichladdich eller Bunhabhabain (stavning?) som ibland kan vara väldigt kluriga.
-
Det är bara jag som jäklas Daddy! ;)
Caol Ila uttalas för övrigt "Kål ila", inte "Kaol Ajla" som jag trodde. Blev uppläxad ang. uttalet på plats på Islay av en gammal gubbe inne på en liten mysig pub! :)
-
Jo, uttalet av Gaeliska är inte helt solklart. Bruichladdich lär uttalas "Brook Laddi" typ... :cartman
-
Bruichladdich är f.ö. en jäkligt trevlig whisky.
Inte så att den spöar "Islay-giganterna" kanske, men den har verkligen karaktär. :)
Det börjar bli dags att beställa hem en till spritskåpet tror jag.
-
Har inte öppnat Octomeren än men kanske nästa helg
-
Octomore? hehe, det var en intressant upplevelse. Jag har bara provat den en gång, men de första 10 smuttarna (en extra skvätt vatten varje gång) kändes ungefär som att slicka på en glödgad rasp, inslagen i brinnande sandpapper. :bbq
Nu minns jag inte om det finns olika varianter av Octomoren, men den var cask i alla fall, uppåt 60 % om jag inte minns fel pga trauma.
-
Fick en Aberfeldy i helgen. Som vanligt låter det fantastiskt gott när man läser på etiketten. :eager Någon som har provat? Kan vara bra att ha realistiska förväntningar.
-
Kanske... smaka på den? :tease
-
Trevlig bekanskap! Klassisk, elegant, välutvecklad och mångfacetterad Highland. Riktigt bra! :) Lite honung, lite ek, lite sherry, en aning rök, och en angenäm anstrykning av blommighet. Me likes :) :cheers
-
Provade en 30-årig Glen Farclas,kanon :thumb
-
Jag åker på Whiskymässa på Cinderella imorgon. Någon som har några tips om vad jag ska hålla utkik/prova?
Har varit lite sugen på en flaska Port Ellen nån som vet om det är nått att ha?
Här är iaf utbudet om nån orkar ögna igenom.
http://www.vikingline.se/pdf/cinderella/whisky/WhiskyFair_sortiment.pdf
-
Jag läste att Laphroaig skulle komma dit med en ny blandning speciellt för denna resa, värt att kolla upp!
-
Laphroaig Brodir va inte så rolig. Den kändes ganska snäll och tam lite som en kattunge som råkat doppa tassarna i tjära. Iaf i jämförelse med reptilen marinerad och stekt i tjära serverad med en sås av svavelsyra och (ja just det) tjära. Blackadder smoking islay raw cask var ett solklart köp!
-
...en kattunge som råkat doppa tassarna i tjära.
:lolabove
-
Nu var det klart, jag och Annika har köpt ett fat med Whisky från Norrtälje brenneri. Så om 3 - 5 år så har vi c:a 48 st halvliters flaskor. Tur att barnen har nått att ärva då frugan ska försöka hälla i sig dom innan vi dör.
-
Tänkte sparka liv i denna tråd och höra lite vad folk prövat några svenska sorter och eventuellt har för uppfattning om dessa.
Har prövat Mackmyra första utgåvan och Mackmyra Brukswhisky som inte direkt imponerade enligt mig. Däremot prövade jag en Whisky från Box destilleri (http://boxwhisky.se/ (http://boxwhisky.se/)) när jag va på mässa i Halmstad som jag tror har ordentlig potential (så pass så att jag överväger ett fat).
Även om den va ganska lättdrucken så hade den bra med smak och jag väntar med spänning på buteljering.
-
Mackmyra (som är den enda svenska jag provat) är alldeles för mjäkig för att lämna några bestående intryck - en dyr dussinwhisky som smakmässigt försvinner i mängden. Jag skulle t.ex. inte kunna skilja den från horderna av billigare highland whiskys. Köper hellre en bra scotch blended.
Nu är förvisso Mackmyra ett ungt företag, och det är möjligt att de har grejor som står och gosar till sig i någon källare - men jag tycker det verkar som om de har siktat in sig i något slags mittensegment av streamline:ade produkter, och att de enbart säljer på sitt namn. Inget för whiskyfans, typ.
-
Borde kanske tipsat om provningen av japansk whiskey på Sjöbo Gästis för några veckor sedan. Jaja, lätt att vara efterklok.
Riktigt trevliga sorter i alla fall!
Boxwhiskey låter som en BiB-version av whiskey. Tur det lät godare på beskrivningen. ;)
-
Boxwhiskey låter som en BiB-version av whiskey. Tur det lät godare på beskrivningen. ;)
En bekant till mig är en av de som står bakom tillverkningen av Box whisky, och jag med flera har påtalat precis detta för honom! Grejen är att stället där den tillverkas heter just Box, därav namnet på whiskyn. :)
-
Kanske OT men är det någon av er som gjort en blindtestprovning?
Jag gjorde det själv för en tid sedan, och resultatet var mycket intressant. Det visade sig att den whisky jag själv satte högst poäng på var en gammal favorit som jag drack mycket för sisådär 5-6 år sedan, men inte druckit sedan dess: Talisker.
Som #2 satte jag Ardbeg 10. Också en whiskytyp som jag för flera år sedan avfärdat till förmån för mer eleganta alternativ. (HP, Macallan o.dyl).
Det hade varit kul om den whisky jag just nu TROR MIG tycka bäst om - HP - hade varit med.
Detta har hur som helst resulterat i att jag genast sprang iväg och köpte mig en pava Talisker, och den är jädrans god alltså! :cheers :alcoholic
-
Har haft tankarna på ett blindtest men känner hela tiden att jag har lite för dåligt med sorter för att man ska få något riktigt utslag.
Försökte intala sig själv att man skulle köpa en flaska i månaden så att man kunde samla på sig lite olika sorter men det gick ju som det gick med det...
Förhoppningsvis kan man ta sig i kragen och fylla på förrådet igen, eventuellt med en Tysklandsresa.
-
http://www.thewhiskyexchange.com/selection/jd-double-gold-medal/?utm_source=mailjet&utm_medium=email&utm_campaignew-products-02092013 (http://www.thewhiskyexchange.com/selection/jd-double-gold-medal/?utm_source=mailjet&utm_medium=email&utm_campaignew-products-02092013)
MINE!!!!.......plx
-
Nice!
-
Denna ligger och väntar på mig på systemet http://www.thewhiskyexchange.com/P-7067.aspx (http://www.thewhiskyexchange.com/P-7067.aspx)
-
Nu börjar det bli dags att utöka skåpet lite med en ny goding. Men istället för att bara knalla in och köpa någon så tänkte jag höra om folk har några intressanta favoriter (som inte kostar skjortan) som dom vill rekommendera.
Är inte så jättemycket för rökig whiskey men annars dricker jag det mesta.
:drink
-
Dalwhinnie :supporter
-
Precis blandat min första whisky sour någonsin, tyvärr inte på bourbon utan scotch vilket märks, men... *jädrans* så gött det är! Rekommenderas!
-
Precis blandat min första whisky sour någonsin, tyvärr inte på bourbon utan scotch vilket märks, men... *jädrans* så gött det är! Rekommenderas!
Ja det är inte alls dumt, jag gillar även whiskey/soda.. Honungs Jack Daniels är som en whiskeydrink i sig själv om du inte provat den.
-
Caol ila distillers edition är den bästa whiskeyn jag druckit, den är lite dyrare men värd varenda krona. Den skiljer sig väldigt mycket från den vanliga versionen.
Glen keith 16 sherry butt kommer 2:a, fick som present så jag vet inte vad den kostar.
Old Pulteney är en god whiskey om man inte är ute efter något extraordinärt, bara en bra singelmalt till ett bra pris
-
kan sprit bli gammal? för gammal för att dricka? undrar för jag har några flaskor som stått ett tag som inte har "kork" kork utan skruvkork i metall och är öppnade.
-
Inte en chans.
-
:) tapatalk spelade mig ett spratt!
-
Om man kan dricka ROM som legat på havets botten i 200år....
Nej , det händer inget med spriten...den blir inte dålig....
DD
-
Det är bara DD som blir sämre och sämre :kiss :oldie
-
Det är ju bara för att DD innehåller för lite alkohol nuförtiden.
-
En whiskey som passar mina smaklökar perfekt är JW black label.
Har inte haft chans att testa något finare från Jhonny Walker.
Med tanke på pris per cl.....
-
Om man kan dricka ROM som legat på havets botten i 200år....
Nej , det händer inget med spriten...den blir inte dålig....
DD
Om flaskan är öppnad tror jag att den blir dålig efter några år. Eller dålig och dålig... Den blir sämre, för det har med syret att göra, och att spriten oxiderar och får nya konstiga smaker. Full blir man ju såklart ändå! :) :sun :alcoholic :winner
-
Och när vi ändå är inte på avdelningen blends, så erkänner jag att jag gillar Famous Grouse Black Label! Den är smoooth :)
-
Till rätt pris oxo -> famous gr black
@ tobbe: JW blue label är ok men minst en tusen lapp för dyr
Skickat me nån smaurt fån me nån app!!
-
I går var vi uppe på Norrtälje bränneri och provsmakade på vår whisky som har legat i 2 år och har ett år kvar i fatet innan den är färdig. Ek och vaniljtoner och väldigt stark fortfarande. Den kommer att bli en perfekt whisky om ett år.
-
Igår var vi och provsmakade vår whisky och bestämde att den var färdig. Vi provsmakade en del av deras andra produkter också. Det ena var en punch som dom använt det ända orginalfatet från 1700 talet. Runt 100 flaskor om året kommer dom att släppa. Jag som inte är så förtjust i sprit gillade den verkligen, 970 kr halvlitern.
-
Häftigt
Skickat från min oneplus x via Tapatalk
-
Riktigt trevligt :supporter