Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
0 medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
Jag har kommit fram till att jag inte tål lök vidare bra alls (gul, röd, scharlotten). -Ja, ni får skoja och spamma i denna tråd, men om någon har en bra lösning är jag intresserad.
Imogaze MiniformDimetikonIberogast
Det verkar som om jag blir dålig av all typ av lök oavsett om den är kokad, stekt eller inladg/tillagad på annat sätt tyvärr. För att svara på Brynjas fråga så blir jag alltså lös i magen.
Jag gissar att eftersom ämnet är så pass gammalt som det är så kanske intresset svalnat eller lösningar hittats på annat håll.Men intolerans mot lök är ganska vanligt och i dom extremaste fall skulle det nästan klassas som giftigt för vederbörande. Jag har jobbat på ett "allergivänligt spa" där vi ofta serverade och tog hand om personer med högre utvecklade allergier. Lökintolerans dök upp lite då och då och alla hade en sak gemensamt. Det finns inget som dämpar gasbildningen eller magkrämporna. Oavsett hur löken tallagas eller förvaras så blir resultatet det samma.Dom värre "patienterna" blir sängliggandes efter att ha fått i sig lök.