Registrera
 

Old Gents Society



Nästa LAN


Författare Ämne: Tips och att tänka på i anfallskrig  (läst 1956 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

guest168

  • Gäst
Tips och att tänka på i anfallskrig
« skrivet: 2007-07-30, 12:03:21 »
Vi har nu startat ett anfallskrig mot Omen och då gäller ett annat sätt att tänka på än vid försvarskrig. Det är alltid lättare att försvara än att anfalla.

Detta för att när man anfaller så räknas varje attack som ett anfall mot den samlade försvarsstyrkan. Tex. om jag anfaller med 1000 yxmän och det står 5000 försvare och dessutom bakom en nivå 20 mur så är det som att springa in i väggen. Man kommer att förlora alla soldater och det värsta är att fienden gör ganska små förluster.

Detta betyder att i anfallskrig måste man ha stora anfallsstyrkor i en by och det ställer stora krav på samordnade anfall. Dessutom måste alltid den med störst styrka anfalla först.

Vad gör man då för att bli framgångsrik?.

För det första ska man tänka på att få ihop så stor styrka som möjligt i en by, detta kan uppnås bäst genom att man begränsar truppbyggandet till en by (2 om man har många byar). Då kan man tillverka trupp och skicka till sina andra byar för att parkera där i väntan på anfall. Man får dessutom ut det mesta möjliga i uppgradering av trupp på detta vis.

När det sen är dags att anfalla ser man till att ha silon fylld kallar hem alla trupper och skickar ett massivt anfall.

Vi kan ta mina byar som exempel, jag kommer nu att bygga trupp på 3 ställen. I min huvudstad kommer jag bara att tillverka Germanska Knektar (har nivå 14 på dom där), i en av mina vetebyar kommer jag att tillverka Yxmän. I den andra vetbyn kommer jag att tillverka scouter för att kunna scouta med 1k+. Jag kommer att använda dom andra byarna för att skyffla råvaror till byarna som tillverkar trupp och som uppställningsplats för trupp.

Har man en veteby kan man göra den till sin huvudstad och därigenom bygga ut sina vetefält över nivå 10, det är det bästa sättet att få ihop mycket trupp i en by, eller i kombo med det andra alternativet.

Specialisera sig på anfall eller försvar, gå ihop med grannen och se till att en av er tillverkar försvarstrupp och den andra anfallstrupp. Då kan man ytterligare maximera sina styrkor.


Det finns tusen saker till att tänka på men detta är grunden för ett framgångsrikt anfallskrig. Ni får gärna fylla på med mer tips här.

Mvh
/Ace


Utloggad Ruskprick

  • =[OG]=Medlem
  • Två fötter i graven
  • *****
  • Antal inlägg: 2 241
SV: Tips och att tänka på i anfallskrig
« Svar #1 skrivet: 2007-07-30, 12:05:34 »
:goodposting :clap

guest580

  • Gäst
SV: Tips och att tänka på i anfallskrig
« Svar #2 skrivet: 2007-07-30, 12:09:24 »
 :stupid

En sak till "räkna med förluster".
Möjligheten vid ett anfall att dina soldater inte återvänder hem är som vi märkt ganska stor. Så skicka inte  trupper ni inte kan leva utan.
Annars är det bara att bita ihop och bygga nya efter anfallet :)

 

Senaste inlägg