Registrera
 

Old Gents Society



Nästa LAN


Författare Ämne: Vad betyder Retail, Boxed, Bulk & OEM?  (läst 6178 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

WOLF

  • Gäst
Vad betyder Retail, Boxed, Bulk & OEM?
« skrivet: 2010-01-20, 08:09:15 »
När man tittar på datorförsäljarnas hemsidor hittar man ofta orden Retail, Boxed, Bulk och OEM. För att du ska veta vad du får när du handlar är det bra att veta skillnaderna på just de facktermerna.
 
Retail.
En något dyrare version med användarvänlig förpackning tillsammans med handböcker samt alla kablar och drivrutiner mm. Allt som behövs för att du ska komma igång.

Boxed.
Boxed är detsamma som retail, men är Intels beteckning på retail.

Bulk.
Produkten kommer med det allra nödvändigaste, det vill säga själva produkten och eventuellt drivrutiner (om det inte hänvisas till tillverkarens hemsida för nerladdning).

OEM - Original Equipment Manufacturers.
Är egentligen detsamma som bulk för dig som användare. Microsoft använder OEM som beteckning på de programvaror som ska vara förinstallerade på ny dator av "Original Equipment Manufacturers" (OEM) eller programvaror som kan säljas tillsammans med till exempel hårddisk, moderkort, minne, processor och chassi.


How to identify a Boxed vs. an OEM processor?
http://www.intel.com/support/processors/sb/CS-030339.htm


Intels detaljhandels processorer ska inte bara komma med en certifierad CPU kylare, men också med en lång garanti. Dock måste du först vara säker på att den processor du eventuellt har funnit uti handeln är en genuin detaljhandels Intel-processor. Enligt utsago ska vissa giriga butiker ha sålt förfalskade Intel boxed (retail) processorer för att tjäna mer pengar.

Ett gott råd, läs igenom guiden till nedanstående länk (How To Identify A Fake Intel Retail Processor) för att försäkra dig om den processor du eventuellt funderar på att köpa.

Referens: http://www.inpai.com.cn/doc/hard/69632.htm via http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=527

How To Identify A Fake Intel Retail Processor
http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=527&pgno=2


Well... Thats All Folks!  

Mvh. WOLF :thumb
« Senast ändrad: 2010-01-20, 23:26:39 by WOLF »

Utloggad Pruneboy

  • Old pacifier
  • =[OG]=Ledningsgrupp
  • Guru of spam
  • ******
  • Antal inlägg: 7 028
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻)
    • http://www.dn.se
SV: Vad betyder Retail, Boxed, Bulk & OEM?
« Svar #1 skrivet: 2010-01-20, 08:30:02 »
:thumb

guest2209

  • Gäst
SV: Vad betyder Retail, Boxed, Bulk & OEM?
« Svar #2 skrivet: 2010-01-20, 08:37:02 »
Värt att nämna är att i sällsynta fall som ex.vis Creatives ljudkort tidigare var bulk versionen inte samma firmware mässigt som retail versionen dvs problem med att uppdatera drivrutiner då de nedladdade installations paketen ratade bulk id, vet inte hur det ser ut numera på den fronten men kan vara värt att fundera på/kolla innan man handlar bulk.

OEM operativ var tänkta att i alla fall från Microsofts sida att endasts installeras på en maskin, dvs lite strul om man har ett sådant och bygger ny burk, återigen har ingen koll på hur det ser ut nu då man ex.vis har kunnat köpa OEM operativ (betydligt billigare) i vissa butiker som privatperson under en längre tid.

-cb99
 

 

Senaste inlägg