Registrera
 

Old Gents Society



Nästa LAN


Författare Ämne: ..när du vill få mer fart i ditt 6800LE kort  (läst 2194 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

guest281

  • Gäst
..när du vill få mer fart i ditt 6800LE kort
« skrivet: 2005-08-20, 11:54:40 »
Låsa upp pipes:

Ni hittar Rivatuner här: http://downloads.guru3d.com/ RivaTuner 2.0 RC 15.3 NY Ed ska ni ha, den är nyaste versionen.

1. starta rivatuner

2. under "main" ser du "target adapter" där mitten till höger ser du "customize" och då kommer det upp en flik till höger, där tar du
"low-level system settings".

3. Nu har du kommit in i en ny spalt, du ser flikarna där uppe, nu klickar du på "NVstrap driver" här inne så tar du "install" och om du har haft rivatuner "äldre versionen" innan så tar du "reinstall" detta är mycket viktigt!

4. nu ser du längst ner så finns det "graphic processor configuration" där står det nu "determined by vgabios" klicka där så tar du "custom istället".

5. nu har du kommit till det slutgiltiga, efter att du klickat in custom så ska det ha dykt upp en knapp som heter "customize" nere i högra hörnet, klicka där så kommer det upp en ny ruta.
Här sak du ta "bocka" i alla som de står disable på för att få 16/1,6

6. Nu innan du startar om datorn ska du kryssa för "allow enabling hardware masked units" sen verkställ.

7. Nu när du startar rivaruner ska det stå (A1,16x1,6vp).


Om inte det skulle funka och ni får massa grafikfel efter att ha moddat till 16/1,6 så gör ni bara samma sak fast ni disablar de ni hade enablat helt enkelt . Så ska det va som förut :)

-----------------------------------------------------------------------------------
V-mod:

OBS! Fungerar tydligen endast med Leadtek kort!

Steg 1: Ladda ner WinFox här: http://www.leadtek.com.tw/eng/suppo...sp?downlineid=6

Steg 2: Installera och starta. Högerklicka på ikonen nere i högra hörnet och välj "Preferences/Settings" och tryck på "VGA BIOS Flash Utility".

Steg 3: En ny ruta har öppnats. Tryck på "Read" knappen. Efter den har laddats så trycker du på save och lägg den på valfri plats. Döp den till vad du vill. I detta fall döper jag det till BIOS.ROM.

Steg 4: Sedan i Windows öppnar du NiBitor och laddar upp BIOS'en med "File" sedan "Open BIOS".

Steg 5: Ställ sedan in din önskade volt i "Exact Mode" rutan. Glöm inte att kryssa i "extend voltage table" för att få fram fler volt alternativ. Du kan även ändra default klocksen så att du slipper göra det med annan mjukvara efteråt. Rekommenderar att ställa in ett beprövat värde så att det inte ger dig problem om kortet inte skulle klara frekvenserna.

Steg 6: Nu efter du har moddat BIOS'et så väljer du "ROM/Image file information" fliken ovan. Sen trycker du på "Read" och laddar in ditt nya BIOS.

Steg 7: Nu klickar du på "Flash/Upgrade Graphics BIOS" fliken. Efter du gjort det så trycker du bara på "Flash BIOS". Efter det kommer det laddas och sen startar WinFox om datorn automatiskt.

KLART! :thumb

guest281

  • Gäst
..när du vill få mer fart i ditt 6800LE kort
« Svar #1 skrivet: 2005-08-20, 11:57:42 »
Kan också tillägga att om ni kör med orginal kylning, klocka in för mycket, för kortet blir ganska varmt när det är fullt upplåst :P Jag kastat in en fläkt som blåser på mitt kort så den håller tempen :)

 

Senaste inlägg