Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Hur tillagar du/ni denna köttbit på bästa sätt?
...å så en grolsch på det.
Citat från: sambuca skrivet 2007-06-17, 19:41:07...å så en grolsch på det.grolsch? vad är det?
Citat från: Airam skrivet 2007-06-17, 20:37:52Citat från: sambuca skrivet 2007-06-17, 19:41:07...å så en grolsch på det.grolsch? vad är det?
Men så messiga recept!
Men så messiga recept! Skär den i par centimertjocka skivor. Gnid in den i en blandning av vitlök, grovmalen svartpeppar i olivolja. Låt den dra i rumstemp cirkus en 15 minuter. Linda varje bit med jägarbacon (hårda rökt = mer smak), säkra backonen med en tandpetare. Stek i smör och rapsolja, snabbt o hett (den ska vara röd i mitten ju). När köttet är stekt i med grädde och rödvin (ett gott sådant - resten kan ni dricka till). Sälta såsen med mörkkött buljong eller fond och peppra efter smak.Att servera till:- Koka ett gäng lagom stora gula lökar tills dem blir något mjuka. Skär ur toppen så en kona bildas (urgröpning). Finhacka det urgröpta löken med vitlök och färska rosmarinblad rör sen ihop det med lite grädde eller cream fresh. Linda lökarna med bacon, säkra med en rosmarinkvist (pilligt ... förborra med en steknål eller liknande). I med geggan och riv sen på REJÄLT med parmensanost (eller annan hårdost som man gillar). In i ugnen (ca 200 grader o i mitten) och ta ut när osten blir gyllenbrun.- Skär kastanje chaminjoner i tämligen stora bitar, stek dem i smör och finhackad vitlök tills dem är gyllen bruna.- Färskpotatis kokad med dill - spara lite till för garnering. Vill man svulla - gör hasslebackspotatis.- Valfri gelé typ svartavinbär eller rönnbär ... najs brytning till osten, svmapen och rosmarinen.