Gjort på maskrosor o plommon - fast inte samtidigt.
Maskrosvinet:
Hade potential att bli gott. Men tappades upp på flaska av en i ämnet ovan kompis eftersom jag var bortrest. Eftersom han inte hittade kork-påsättaren tryckte han i korkarna efter bästa förmåga med handkraft. Sedan lade han dem på mitt köksgolv som jag bett om. Antagligen var de inte färdigjästa (han glömde kolla) för när jag en vecka senare kom hem hade ALLA korkar ploppat ut och jag hade sådär 15-20 liter vin över köksgolvet. (Han lever fortfarande, men jag smider mina planer...)
Plommonvinet.
Hade potential att bli gott, del 2. Fast efter att ha rensat plommon en hel dag (kändes det som!!) orkade jag till sist inte rensa så mycket som receptet uppgav. Resultatet blev en vacker ljus dryck som smakade INGENTING av plommon, och massor med spritsmak. Jaja, den slank ned ändå :-)
Mitt råd är: surfa recept på internet, det gjorde jag.
Och FÖLJ DEM sedan :-)
GLHF
Guinness