Old Gents Society

Casino Royale - Spelavdelningen => Travian => Browserspel => Travian Arkiv => Ämnet startat av: RythmDivine skrivet 2007-03-21, 16:12:43

Titel: Strategiförslag
Skrivet av: RythmDivine skrivet 2007-03-21, 16:12:43
Jag har ett förslag till strategi. läs och kom med kritik och idéer.

Situation

De sex största (och mest aggresiva) allianserna i spelet jag oss mindre allianser. Situationen är ohållbar och neslig.

Mål

Målet är att få till stånd en fredlig koexistens med de sex stora. Att fullkommligt krossa dom är genomförbart, men utgången inte given och förlusterna för båda sidor desto större. Dessutom blir vi alla som små mumsbitar för andra allianser som inte har direkt bäring på oss och koalitionen. Krig skall undvikas i möjligaste mån.

Tillvägagångssätt

Via direkt riktade ultimatum till ledarna för de sex stora, kommer vi att kräva att de GENAST skriver under en IAP med alla i vårt samfund. Att gå ut publikt i detta skede är inte rekomendabelt, eftersom de skulle få de sex att tappa sitt anseende och snarare leda till krig än koexistens. Om detta inte hörsammas gör vi ett strategiskt anfall mot den bäste av alla medlemmar hos de sex (i skrivande stund är det Frej från KK). Anfallet sker koordinerat (en krigsmästare tar hand om planenring, tidtabeller osv) i vågor för att först bryta sönder hans offensiva kapacitet (hans trupper), sedan med katapulter för att förstöra hans infrastruktur, och därmed förhindra att han snabbt kommer tillbaka i spelet med en stor armé. Detta som en uppvisning av vår kapacitet, därefter går ett nytt ultimatum ut till alla sex, där vi också förklarar att ultimatumet INTE gäller hela koalitionen, utan samma avtal kan slutas med enskilda allianser hos de sex. Skulle detta inte lyckas, går vi publikt ut och förklarar krig gemensamt mot Koalitionen.

Genomförande

Enligt mina beräkningar (ej faktabaserade!) så bör vi samla ihop åtminstone den dubbla kapaciteten av sammanlagda poäng (se statistik-ikonen/allianser i travian) för att ha en chans att lyckas. Gärna mer såklart. Tills dess att vi uppnår den poängen bör inriktningen för alla och envar som är medlem i samfundet, vara att maximera sin kapacitet av råvaruproduktion, värva nya medlemmar och trimma sina arméer. Dessutom rekomenderar jag de enskilda allianserna att skaffa sig specialiseringar enligt följande:

20% av medlemmarna inriktar sig på produktion av katapulter.
40% inriktar sig på offensivstarkt rytteri
40% inriktar sig på offensivstarkt infanteri

Murbräckor ignorerar vi, de har för liten vinst för att vara värd all den möda och råvaror som går åt för att producera dom. Det här kan såkalrt bli problematiskt, eftersom vi får räkna med diverse påhälsningar av koalitionen med jämna mellanrum. därför rekomenderar jag att sprida ut er allians trupper på de byar som inte blivit anfallna ännu. Rotera gärna runt dem så att inte några få måste stå för all veteproduktion som går åt i underhåll av trupperna.

Jag tror inte jag behöver nämna produktion av respektingivande grottor och samlingar av fällor? När vi sedan har tillräckligt antal poäng kommer krigsmästaren först att inventera vad som står oss till förfogande,s amt ta fram en plan för det första strategiska anfallet, innan vi skickar vårt första ultimatum.
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: RythmDivine skrivet 2007-03-21, 20:35:49
Men vad är det med er? någon måste ju tycka att jag är helt ute och cyklar!?
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: Ruskprick skrivet 2007-03-21, 20:39:32
Jag har fullt förtroende för dig! :thumb
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: davs skrivet 2007-03-21, 20:41:48
Jag litar också fullt ut på dig!

Men en tanke, att bygga en stark ryttararme tar tid och kraft. Tror ingen av oss är redo för det än på ett tag så vi måste ha en realistiskt tidsplan, ingen ide att stressa fram något. Då ska vi inte tala om tiden det tar att skaffa fram katapulter ;)
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: Raft skrivet 2007-03-21, 20:43:59
Jag är ny på detta så jag litar på dig..   :supporter :supporter :supporter
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: RythmDivine skrivet 2007-03-21, 20:58:25
Tidsplan - bra inlägg Davs. Ska fundera lite på det.

Och i takt med att ledarna för de andra allianserna rasar in så blir det säkert mer input och idéer.

ni andra har såkalrt också helt underbara inlägg :D
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: guest253 skrivet 2007-03-21, 22:25:38
Får jag komma med ett förslag? Jag är ju trots allt inte med i er allians, eller ens med på server 2, och ni kanske redan kör med detta. Då får ni bara ignorera mig...

Vi (Norröner, s1) gör så att vi varje dag (utom i krigstider eller när andra påhitt av kardac kommer upp) så skickar vi en timproduktion till en valfri medlemm som har mindre i befolkning än vad tex jag har. Vi har varit väldigt fria på detta, och det finns många olika varianter och planer på hur och varför man ska göra detta. Vi har gjort det med målet att våra minstingar ska få sig en skjuts framåt så att alliansens bymedelstorlek ökar. Ibland går direktiv att vi måste understödja någon av de större, men oftast pytsar vi bara ner en timprod/dag (max tillåtna att skänka bort) ni någon liten stackare som snabbt kan använda upp dem.
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: guest580 skrivet 2007-03-22, 00:38:33
Efter att setat med en miniräknare lite snabbt så fick jag fram att germaner har bäst offensiva kavalleri per veteförbrukning Galler har bäst defensiva kavalleri per veteförbrukning och Romare har bäst fotsoldater samt bäst katapulter. Verkar det inte klokt att dela in uppgifter efter vilken klass man spelar?
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: Ruskprick skrivet 2007-03-22, 01:03:44
:stupid

apropå ödlans förslag, så tror jag på det och försöker redan avvara så mycket jag kan. :thumb
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: guest168 skrivet 2007-03-22, 08:40:52
Efter att setat med en miniräknare lite snabbt så fick jag fram att germaner har bäst offensiva kavalleri per veteförbrukning Galler har bäst defensiva kavalleri per veteförbrukning och Romare har bäst fotsoldater samt bäst katapulter. Verkar det inte klokt att dela in uppgifter efter vilken klass man spelar?

Jag och du Terofin har ju diskuterat lite om detta tidigare och jag håller med dig. Jag har försökt att få en bild av var vi ligger idag men det är bara några som svarat på min uppmaning. Så jag vill än en gång påminna om att jag gärna vill ha ett mess där ni talar om var ni står idag så jag kan få en överblick och därefter se vilka som skall bygga vad.

/Ace
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: Braxen skrivet 2007-03-22, 08:47:11
Jag litar på ledarna.
Fast jag ser inte hur en lite skit som jag kan bidra med något just nu. Har lyckats få ihop 7 trupper.
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: guest1475 skrivet 2007-04-13, 13:14:41
Själv underordnar jag mig ledarna och gör som dom vill.

Jag dock inte mycket att bidra med just nu, men skickar på begäran det jag kan.


//Radar
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: Buz skrivet 2007-04-13, 13:41:14
Tja, har 4 legionärer idag som naturligtvis står till förfogande. Kan troligtvis få fram några till på relativt kort varsel.
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: Enos Pork skrivet 2007-04-13, 14:17:52
Tala bara om till vem i vilken vinge man ska skicka till och när det inte längre behövs så skickar jag vad jag kan i resurser och trupper.
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: guest580 skrivet 2007-04-13, 17:17:27
Borde det inte stå nåt om en mobil defensiv trupp föresten?
Titel: SV: Strategiförslag
Skrivet av: RythmDivine skrivet 2007-04-13, 22:27:16
Jag tror Tahlanos och Ace jobbar på det?