Enligt min familj - MIN hamburgare...
Recept:
Nötfärs (finmalen) - har man möjlighet, beställ nötfärs i köttdisken som är gjord på det kött...du tycker det är värt...
Grillolja - vanlig god grillolja
1 Grönt syrligt äpple
Grillkrydda + ev egenvalda kryddor!
Lägg nötfärsen i en bunke, riv äpplet, häll i rejält med grillolja samt grillkryddan. Man kan krydda med litelite starkare saker, men ska ungar och frugan äta, så ta inte i extre. Framförallt inget mer salt. Lägg bakplåtspapper på en skärbräda...och gör bollar av köttfärsen. En viktig grej är att fukta händerna med lite vatten, då går det hela lättare sen. Platta ut bollarna på pappret, och forma dina fina hamburgare...lagom tjocka och gärna stooora!
I grillen: Köp hickory-flis, och lägg i blöt....precis innan du börjar grilla (självklart en Webergrill (asg) lägger man in spånen på glöden), i med burgarna, och övergrilla dom INTE!!! Torra burgare är fett fel. Sen använder man nötfärs...så...man blir inte magsjuk.
Köp det hamburgerbröd från Max (finns på bl.a ICA) som är lite gulare.... Grymmt gott om man rostar dom lätt på grillen...men det bränns fruktansvärt fort.
Till detta; glada-kossanost, rödlök, sallad, Brownsugar/hickory-sås, HP-sauce eller någon chillipasta....
Öl - vilken sort som hellst!
DD