Registrera
 

Old Gents Society



Nästa LAN


Författare Ämne: =[OG]='s Kokbok för Gentlemen.  (läst 20339 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Muggefigge

  • =[OG]=Medlem
  • Gubbsjuk
  • ****
  • Antal inlägg: 686
  • Old Cousteau
Rogge's Chiligryta
« Svar #15 skrivet: 2005-08-22, 19:30:57 »
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
400 g lövbiff
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färg
smör
1 burk krossade tomater
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1 msk farinsocker
salt
2 dl matlagningsyoughurt  

 

Skär köttet i tunna strimlor.
Skala och strimla både röd- och vitlök.
Kärna ur och strimla paprikorna.
Fräs först lök och paprikor i smör i en stor stekpanna och lägg sedan över det i en gryta.
Bryn köttet och lägg över det i grytan.
Tillsätt krossade tomater, sambal oelek, farinsocker och salt.
Låt grytan koka under lock i ca 15 minuter.
Rör ned matlagningsyoughurten i grytan.
Låt koka i ca 10 minuter.

Servera med ugnsstekt potatis i tjocka skivor, matlagningsyoughurt och gärna lime- eller citronklyftor.

Utloggad Looser

  • =[OG]=Medlem
  • Phantom of the forum
  • ******
  • Antal inlägg: 8 427
  • Old Bamba
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #16 skrivet: 2005-08-22, 20:38:44 »
Här kommer en röra till mackan. perfekt för en hösttur i skogen.
2 st grillade eller stekta kycklingfileer
1 dl majonäs
c:a ½ dl matlagningsyougurth
Curry efter smak
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
och den magiska ingediensen några stänk het pepparsås

Skär kycklingen i bitar rör ihop och låt stå i kylen en timme för att ta smak.
Loosers dont have time to whine
We allways get killed first

guest367

  • Gäst
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #17 skrivet: 2005-08-23, 19:28:45 »
Snabb god middag:

Ta ett par nävar färska haricot vertes och koka dem snabbt (max ett par min) o häll sedan av vattnet. Woka bönorna i lite god olivolja tillsammans med en klyftad rödlök o ett par hackade vitlöksklyftor. Pressa över en halv citron och krydda med salt, peppar o lite timjan. Halvera några hemodlade körsbärstomater o rör ner så att de blir lite varma. Servera till kokt potatis tillsammans med en klick aioli el dyl. Mums!

guest510

  • Gäst
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #18 skrivet: 2005-08-25, 07:57:09 »
:banana
Gyoza ar lite som Asiatisk ravioli men MYCKET MYCKET godare.

For att forhojja alla OG medlemmars kullinariska livs kvallitet foljer har ett hojdar recept som verkar ha gott hem hos bade Boss_Man och Lasse i ledet...

Gyoza:
Kottfars i relation till hur manga som ska ata (not-, flask- eller kyckling-fars), fin-hackad purjolok, pessad vitlok, lite fin-hackad vit-kal samt ingfara, vittpeppar, salt och eventuellt ett egg.

Mixa allt avan noga, och lat sta i kylen ca 45 min till en timme.
Placera sedan sma doser av mixen i mitten av dina "gyoza kabba" ('gyoza plattor' som finns att kopa pa Japanska torget i Sthm men recept finns aven pa natet).

Fukta halva gyosa-plattans kant, vik over och fast mot andra kanten.

Stek knytena i olja ca en till tva minuter och hall sedan pa en te-kopp/mugg vatten.
Lat gyozan ang-koka i ca 5-7 minuter under lock.

Servera den fardiga gyosan till imponerad hustru/flickvann eller polare.
Doppa den fardiga Gyozan i japansk soya (Kikkoman blandad  med lite Rayu= chilly olja) darefter i munnen, tugga och njut....

Glom inte att ta fram en eller flera ol, cider eller dylikt, logga pa, at och drick samt hall OGÂ?s fana hogt.
For "handlings forfarings satt" se www.gyoza.org

:cheers smaklig maltid.

Utloggad Boss_Man

  • Gubbsjuk
  • ****
  • Antal inlägg: 726
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #19 skrivet: 2005-08-25, 08:31:13 »
Citat från: Spook
:banana
Gyoza ar lite som Asiatisk ravioli men MYCKET MYCKET godare.



Jag vill bara instämma med föregående talare Herr Spook och ta
tillfället i akt att visa en illustration som han tecknat på ett gyoza-
recept som jag har:






Precis så gott är det!


 :respect  


 :)

guest510

  • Gäst
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #20 skrivet: 2005-08-25, 08:46:34 »
:lolabove
Vilka talanger man ligger inne med.
Kok-konst och artistiskt sinnelag.
Och da ar jag blygsam...  :banana
Det slar mig just nu att den
tecknade bilden paminner lite
om  min van Boss_Man...

Tack for hjalpen med bilden :bow
You're the man (Boss)

Utloggad MooseMan

  • Old Misconnection
  • =[OG]=Medlem
  • Spammer legend
  • *****
  • Antal inlägg: 5 188
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #21 skrivet: 2005-09-27, 17:33:48 »

guest373

  • Gäst
DREAD läste brödrecept på ett mjölkpaket ...
« Svar #22 skrivet: 2005-11-04, 13:12:41 »
Det intressanta var att brödreceptet inte använde jäst utan
istället så nyttjades bikarbonat (?) nåväl receptet prövades
och DREAD kom fram till att det var godaste brödet han
ätit på länge:

Mumsig Limpa
 
2 DL GROVT RÅGMJÖL /          Alternativ 2 dl vetemjöl
5 DL VETEKLI /                        Alternativ 5 dl rågbrödsmjöl
1 ½ DL HAVREKLI /                   Alternativ krossade linfrön
1 DL GROVHACKADE NÖTTER /   Alternativ mer än 1 dl
4 DL MILD YOUGHURT /               Alternativ 4 dl blåbärsfil
1 DL LINGONSYLT
1 DL HACKADE & TORKADE APRIKOSER
2 TSK BIKARBONAT
1 TSK SALT
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 200 grader Celsius
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Rör i youghurten och sylten
Klicka (kladdig) ner ner smeten i en smord avlång form, ca 1 ½ liter
Grädda i den nedre delen av ugnen i ca en timme (50 minuter)
Stjälp upp limpan och låt den kallna under bakduk

guest253

  • Gäst
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #23 skrivet: 2005-11-04, 15:29:10 »
Är inte bikarbonat exakt detsamma som bakpulver, eller? :hm

Utloggad Lasse i ledet

  • Old B-Team Leader
  • =[OG]=Medlem
  • Två fötter i graven
  • *****
  • Antal inlägg: 2 558
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #24 skrivet: 2005-11-04, 16:11:43 »
Njae, men bakpulver består till största delen av bikarbonat.
"Jag tar rygg på Letalis"

Utloggad Hellacopter

  • =[OG]=Medlem
  • Två fötter i graven
  • *****
  • Antal inlägg: 2 157
    • Speedfreaks
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #25 skrivet: 2005-11-04, 16:38:55 »
Simpel men mycket god pastarätt för ca 3 pers... :)

- 1 burk skalade kräftstjärtar i lake (170 g)
- 2,5 dl Milda minimat
- 2 st krossade vitlöksklyftor
- 1 msk hummerfond
- valfri pasta till 3 pers som tar ca 10 min att koka
- salt efter tycke och smak(hummerfonden i sig är rätt salt)

Börja koka pastan, häll upp Milda minimat i en annan kastrull, tillsätt hummerfonden till den och låt det koka upp och sedan sjuda under tiden pastan kokar. När det är ca 3 min kvar tills pastan är klar så hetta upp en stekpanna med olivolja och de krossade vitlökklyftorna, när det är varmt så fräs kräftstjärtarna i den i max 1 min, flytta sedan över kräftstjärtarna till kastrullen med Milda minimaten men inte vätskan från stekpannan, släng den. Nu borde även pastan vara klar, häll ner den i kastrullen, rör om och servera. Mums... :)
För att skapa musik krävs en bra musiker, för att "spela" hiphop behövs bara en dåligt uppväxt

guest373

  • Gäst
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #26 skrivet: 2005-11-04, 17:58:38 »
Citat från: Hellacopter
Simpel men mycket god pastarätt för ca 3 pers... :)

- 1 burk skalade kräftstjärtar i lake (170 g)
- 2,5 dl Milda minimat
- 2 st krossade vitlöksklyftor
- 1 msk hummerfond
- valfri pasta till 3 pers som tar ca 10 min att koka
- salt efter tycke och smak(hummerfonden i sig är rätt salt)

Börja koka pastan, häll upp Milda minimat i en annan kastrull, tillsätt hummerfonden till den och låt det koka upp och sedan sjuda under tiden pastan kokar. När det är ca 3 min kvar tills pastan är klar så hetta upp en stekpanna med olivolja och de krossade vitlökklyftorna, när det är varmt så fräs kräftstjärtarna i den i max 1 min, flytta sedan över kräftstjärtarna till kastrullen med Milda minimaten men inte vätskan från stekpannan, släng den. Nu borde även pastan vara klar, häll ner den i kastrullen, rör om och servera. Mums... :)


ojojoj ... snålvattnet bara forsade i truten när jag läste receptet ...  :cartman

Utloggad shadowskimmer

  • Old Little Ninja
  • =[OG]=Medlem
  • Forum resident
  • ******
  • Antal inlägg: 6 760
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #27 skrivet: 2005-11-04, 18:44:46 »
Ja när Hella inte bankar på trummorna så brukar han koka Gumbo i baskaggen också. :)
I DO NOT BUILD NATIONS - I DESTROY VILLAGES!
AND IN SOME RARE CASES I GET TOTALLY OWNED

guest253

  • Gäst
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #28 skrivet: 2005-11-04, 20:21:52 »
:lolabove

guest373

  • Gäst
=[OG]='s Kokbok för Gentlemen.
« Svar #29 skrivet: 2005-11-04, 20:57:50 »
Citat från: Lasse i ledet
Njae, men bakpulver består till största delen av bikarbonat.


här kommer en länk om vad bikarbonat egentligen är och vad det kan
åstadkomma och hur det har använts förr i tiden:

http://www.shenet.se/ravaror/natriumbikarbonat.html

Läs och begrunda boyos ;)

 

Senaste inlägg