Registrera
 

Old Gents SocietyNästa LAN


Författare Ämne: Tips om du gillar "röstaktiverat" i TS3, men vill slippa eko från spelets VOIP,  (läst 2077 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

guest2209

  • Gäst
Först,
Inte min uppfinning, och äras den som äras bör som är en spelkompis på Steam Stalhandske.
---

Tips om du gillar "röstaktiverat" i TS3, men vill slippa eko om du spelar med andra utanför TS samtidigt, dvs. har den kommunikationen på "tryck för att prata" knapp, eller knappar som ex.vis i PS, fungerar att "mappa" så många "pratknappar" som man önskar.

Har själv mappat V,G,B, samt Keypad 5.
V, G, B i PS och KP5 för övriga spel.

Principen är att de du spelar tillsammans med hör dig också i spelet så om du har röstaktiverat så får de eko genom att samma info sänds både i TS och över VOIP i själva spelet.
Uppsättningen gör att när man trycker ex.vis. B i PS så "mutar" man micken i TS på nedtryckt B och när man släpper B så slår man på micken igen, dina kompisar på TS hör dig via VOIP om du adresserar folk utanför TS, och över TS som vanligt om du bara ska prata med dem.

Det nedan upprepar man för de tangenter man vill ska fungera på detta sätt.

---

Mute/unmute i TS
När man använder TS och PUBG samtidigt så vill man gärna slippa ekon, detta tips mutar TS när du trycker på din push to talk-key inne i PUBG, de andra i TS kommer ändå höra vad du säger för att PUBG sänder ju detta också inom gruppen.

Inne i TS -> Tools -> Options -> Hotkeys
Välj "Add" i nederkant.
I sökrutan skriv "mute" och klicka sedan på "Show advanced Actions"
Under "Microphone" markera "Mute Microphone" klicka på "No hotkey assigned" knappen för att mappa key som ni vill använda. Denna ska ju vara samma som eran "push to talk"-key inne i PUBG. Notera att "On key down" är markerad.
Tryck OK
Klicka på "Add" igen för att lägga till samma key till "Unmute Microphone" (sök upp igen och markera "Unmute Microphone" fast denna gång markera "On key release" innan ni trycker "OK".

Nu bör listan med Hotkeys innehålla eran key som ni har bindat, och den bör finnas två gånger, en gång med "Down" och en med "Up" i vänsterspalten.
Det kanske går att köra med något annan action men jag fick det att funka direkt med dessa.

För att slippa att teamspeak-rösten säger "microphone muted" etc hela tiden så gå till
"Notifications" i options-menyn, där i högerrutan finns "Sound capture" klicka ut den och klicka ur bockarna i "Muted" och "Unmuted" för att slippa notifieringarna.

---
Litet tillägg gjord för den engelska översättningen som gäller den svenska guiden också, orkar inte översätta,
---
There is a beep when doing Stalhandskes great solution, and did a bit of google, so to get rid of that short beep do the following as well.

1. Open Tools Options -> Application first.
2. Then uncheck 'Warn when talking while mic muted'
3. Press the OK button.


-cb99

 

Senaste inlägg