Registrera
 

Old Gents Society



Nästa LAN


Författare Ämne: Mackor!  (läst 3278 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad DeadHead

  • Old Cleaning Lady
  • =[OG]=Medlem
  • Guru of spam
  • ******
  • Antal inlägg: 7 216
Mackor!
« skrivet: 2006-06-16, 20:54:35 »
Två enkla "recept"! :)

"Sambalmackan"

Rostat bröd
Smör
Ost
Sambal Olek
Tomat

Rosta brödet, bred på smör, på med ostskivor, rejält med Sambal och toppa med en tomat. Avnjutes i fördel med en iskall öl!

"Stekta kaviarmackor"

Valfritt bröd som funkar att steka, bäst med vanlig limpa eller rostat bröd
Smör
Kalles kaviar
Ägg
Ost

Smöra brödet, bred på kaviar. Stek äggen. Stek mackorna lätt med ägg och ost ovanpå (tills osten börjat smälta). Servera med hackad rödlök. Drick mjölk eller öl till.

Utloggad MooseMan

  • Old Misconnection
  • =[OG]=Medlem
  • Spammer legend
  • *****
  • Antal inlägg: 5 188
Mackor!
« Svar #1 skrivet: 2006-06-17, 09:33:12 »
Om man smälter smör i en panna och presasr i en vitlök och sen steker mackan så har man en sjyst grund till eb bra förrätt...

man tar ett enkelt vitt bröd hettar upp pannan och skickar i en klick smör med vitlöken. Sen steker man mackan så att den får sjyst färg tar ur den lägger på en tunnskiva brie och en liten bit torkadtomat sen kan man ta en god salami på topp... MUMMA

Utloggad Ruskprick

  • =[OG]=Medlem
  • Två fötter i graven
  • *****
  • Antal inlägg: 2 241
Mackor!
« Svar #2 skrivet: 2006-06-17, 12:24:37 »
:drool

Utloggad Johnny Hazard

  • =[OG]=Medlem
  • The God of posting
  • ******
  • Antal inlägg: 9 040
  • - TK? Men du hade ju fel kläder!
Mackor!
« Svar #3 skrivet: 2006-06-17, 13:07:30 »
Varma mackor i ugnen

Grund
Bröd: Pågen Rasker - men man kan ta vilket rostbröd man vill.



Bregott eller Smör

Pålägg:
Variant 1: Tjock Grillkorv, senap (sort efter tycke) jag föredrar honungs Dion, ketchup och ost (oxo en smaksak men helst nån krämig) Gouda,

Variant 2: Salami, tomat, ost.

Variant 3: Kaviar (Ejderns orökta smörgåskaviar är att föredra - jättegod på ägg oxo), dill och purjolök.


Anrättning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra mackorna (döh)
Variant 1: Skär korvarna först i halvor, sen på längden 2 gånger så man får 4 "stänger" per halva. Bre på senap på smörsidan, lägg sen korvstängerna omlott, 4 på varje macka dvs en ½ korv per macka. Strila på några slingor ketchup på korven och lägg på några ostskivor så de täcker. Om man vill kan man strö lite oregano innan osten (färsk är godast men frystorkad duger).

Variant 2: Salami efter storlek och smak, lägg på tomatskiva, ev. oregano, ost.

Variant 3: Bre på kaviar över smöret (tunnt), strö över lite tämligen rikligt med dill, skär purjon i fina ringar (väldigt fina ska dem va) och lägg rejält på varje macka.

Lägg mackorna på en bakplåt med ugnsplåtspapper på och grädda mitt i ugnen ett par minuter tills dem ser klara ut.

Servera dem varma med en grönsaksallad och kall bira!

Bon apetit!  :thumb


"It's time to kick ass and chew bubble gum. And I'm all out of gum."
"My Big Fat Excuse is on cooldown!"

Utloggad Looser

  • =[OG]=Medlem
  • Phantom of the forum
  • ******
  • Antal inlägg: 8 427
  • Old Bamba
Mackor!
« Svar #4 skrivet: 2006-06-17, 13:07:54 »
En klassiker som man kan använda till ovanstående bröd

Toast skagen

2 skivor bröd, mörkt eller ljust , stek i stekpanna

400 g oskalade räkor, skalas och hackas i mindre bitar
½ dl hackad dill
1 dl majonäs
Blanda ihop och klicka på brödet, lägg på en klick stenbitsrom och en dillkvist ovanpå tillsammans med en citronklyfta.
Loosers dont have time to whine
We allways get killed first

Utloggad Crimson

  • Old Klottrare
  • =[OG]=Medlem
  • En fot i graven
  • *****
  • Antal inlägg: 1 980
    • Jörn Joghans and his Art
Mackor!
« Svar #5 skrivet: 2006-06-17, 17:42:04 »
"Danne-pizza" (en variant på varma mackor)
(uppkallad efter Danne Östberg of Tallåsen fame - eller snarare hans kusiner...eller hur f-n det nu var...jaja...)

* Fyll botten på en långpanna med franskbröd - ju tätare desto bättre.
* Blanda ihop i stor skål: En hackad purjo, 2 dl creme fraische, en burk chunky salsa (av valfri styrka), en burk krossade tomater, 3-4 vitlöksklyftor (pressade) och ev. en skvätt matlagningsgrädde. Salta och provsmaka. Översalta gärna - det ger mer smak åt de färdiga "mackorna".
* Bred ut smeten ovanpå brödbottnen.
* Topping: Skiva champinjoner, en tomat och en rensad paprika och strö/placera ut dessa ovanpå smeten.
* Strö över oregano och riven ost.
* Grädda i ugnen på 200 grader tills osten ser trevlig ut.
* Ätes med fördel till en kall öl.

Ovanstående version är vegetarisk, men det går ju att variera "toppingen" i det oändliga. Kan tänka mig att rökt skinka eller förstekt bacon också skulle funka bra på den. Man kan även blanda i starkare doningar i smeten (t.ex. en sked Sambal Oelek eller ett par hackade chilifrukter) om man tycker den blir för mesig.

Edit: Glömde purjon. =P
« Senast ändrad: 2007-01-16, 00:19:43 by Crimson »


=[OG]= GW Division Coach
---
#OBEY

 

Senaste inlägg