Registrera
 

Old Gents Society



Nästa LAN


Författare Ämne: För er som gillar WW2 turn-based strategy  (läst 2401 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

guest466

  • Gäst
För er som gillar WW2 turn-based strategy
« skrivet: 2007-12-15, 02:26:17 »
De har även några 'modern-era' titlar som t ex Vietnam, tyngdpunkten ligger dock på diverse titlar om andra världskriget. En av de mer intressanta i mitt tycke är 'Defending the Reich' som sätter RAFs nattbombningar av Tyskland 1943-44 i fokus men här finns väldigt mycket intressant för den hardcore strategi intresserade!

http://www.hpssims.com/

guest466

  • Gäst
SV: För er som gillar WW2 turn-based strategy
« Svar #1 skrivet: 2007-12-17, 00:08:55 »
Rättning! Panzer Campaign (PzC) serien är inte 'strategisk' i strikt militär terminologi utan ligger på 'operativ' nivå. Man för befäl över hela arméer, armékårer och divisioner men minsta enhet är i kompanistorlek så divisioner kan delas upp i bataljoner och kompanier. En division består i typfallet av 12 mindre enheter som kan delas upp ytterligare efter behov. Kartorna i PzC serien är i hex-format där varje hexagon representerar 1 km och varje "turn", eller omgång då på svenska, är 2 timmar. Det kortaste scenario jag sett är på 6 "turns" och den längsta kampanjen på 750!

Nu kanske ni tycker jag är lite tokig, och det kan man väl med lite självdistans medge, men det är så att jag har beställt rätt många titlar från HPS Simulations. Ifall någon tycker sig vara tillräckligt hardcore milsim fantast att spela MP (Rythm kanske? :)) co-op eller mot varann i något av detta spel så skulle det vara väldigt roligt! Om ingen nappar finns en internationell community som i huvudsak spelar Play By EMail (PBEM). De håller till på detta forum ifall någon är nyfiken.

Smolensk '41, Moscow '41, Rzhev '42, Kharkov '42, Stalingrad '42, Kursk '43, Minsk '44, Korsun '44.

Har även beställt titlarna 'Defense of the Reich', 'War over Vietnam' och 'Decisive Action'. Saknar dock 'Budapest '45' för att ha en komplett östfront samling. En annan het titel är ju 'Operation Market Garden '44' med en stor karta och många intressanta scenarion och såklart 'Normandie '44' kan inte glömmas bort.

Hursomhelst, blir inte ledsen ifall ingen har intresse, det är ju ganska specialiserat hardcore milsim detta men det vore kul om någon hade intresse nog att köra nån MP kampanj. Det behövs ju knappast någon monster dator heller. :)

 :kubel     :kubel

Keil und kessel!!!

 

Senaste inlägg