Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Jag ska laga:Förrätt:Pilgrimsmusslor på späd sallad med citrussås, vitt vin
Citat från: Electronica skrivet 2006-12-29, 09:12:20Jag ska laga:Förrätt:Pilgrimsmusslor på späd sallad med citrussås, vitt vinHmm jag har inte ätit dessa,, är det gott? såg även att kammusslor fanns att tillgå i den lokala butiken. (Kammussla= SHELL OIL) ja de ser ut som märket.Hmm ska nog innhandla lite musslor till 13helgen, för det lät gott.. MUMS
Svår beslutsångest här. Vi hade tänkt göra något gott med fisk, men färsk fisk på en söndag? Det går inte. Därför har det nu lutat över åt någon slags vilt-färs där vi tänker oss att göra någon typ av viltfärsbiffar med godsaker i. Hasselbackare och rödvinssås troligtvis. Förrätt. . . hmm? Efterrätt? Glass med bär och bubbelvin/päronsodaNågot barnvänligt skall det bli i alla fall. Det är kul om hela familjen äter mat tillsammans och man slipper hålla på med hotdogs, ketchup och bröd tillsammans med allt det andra goda man skall göra.
Citat från: smaland skrivet 2006-12-29, 22:02:24VCitat från: Electronica skrivet 2006-12-29, 09:12:20Jag ska laga:Förrätt:Pilgrimsmusslor på späd sallad med citrussås, vitt vinVarmrätt:Helstekt oxfilé med balsampotatis och örtagårdssås, rött vinEfterrätt:Ägglikörsparfait med citronbakade fikon och drömmar(sen sprit och drinkar och kaffe och sånt)Vid tolvslaget blir det krustader och sånt där bubbligt jox. VAR BOR DU?är jag bjuden??? jag älskar god mat och sprit o drinkar Jag bor i vad en del kallar Lapphelvetet, andra Björkarnas stad.
VCitat från: Electronica skrivet 2006-12-29, 09:12:20Jag ska laga:Förrätt:Pilgrimsmusslor på späd sallad med citrussås, vitt vinVarmrätt:Helstekt oxfilé med balsampotatis och örtagårdssås, rött vinEfterrätt:Ägglikörsparfait med citronbakade fikon och drömmar(sen sprit och drinkar och kaffe och sånt)Vid tolvslaget blir det krustader och sånt där bubbligt jox. VAR BOR DU?är jag bjuden??? jag älskar god mat och sprit o drinkar
Jag ska laga:Förrätt:Pilgrimsmusslor på späd sallad med citrussås, vitt vinVarmrätt:Helstekt oxfilé med balsampotatis och örtagårdssås, rött vinEfterrätt:Ägglikörsparfait med citronbakade fikon och drömmar(sen sprit och drinkar och kaffe och sånt)Vid tolvslaget blir det krustader och sånt där bubbligt jox.
Citat från: Ragge skrivet 2006-12-29, 23:36:11Citat från: Electronica skrivet 2006-12-29, 09:12:20Jag ska laga:Förrätt:Pilgrimsmusslor på späd sallad med citrussås, vitt vinHmm jag har inte ätit dessa,, är det gott? såg även att kammusslor fanns att tillgå i den lokala butiken. (Kammussla= SHELL OIL) ja de ser ut som märket.Hmm ska nog innhandla lite musslor till 13helgen, för det lät gott.. MUMSJag återkommer med smakbetyg efter middagen!
Till och med den kräsnaste (heter det så eller den mest kräsne, språkpolix plixx)
Mycket gott! Till och med den kräsnaste (heter det så eller den mest kräsne, språkpolix plixx) åt upp och dessutom innan jag hunnit ätit hälften av min portion. Så, try it!
Alltså! Jag Älskar svensk hummer. den intogs med champange kl 17:00 den var helt underbar.MEN, Jag tycker nog ändå att Kamtjatka krabb benen var stråt vassare.. helt underbart gott, saftigt gott kött i dem, benen. Dessa svaldes ner med en flaska Moët. Så kommer ni över dessa krabbben (de är ca 50 cm långa) så PROVA för tusan, de är suveränt goda.Men se till att de är rumstempererade.(Språkpoliser! Hur fan stavar man till krabbben?) O, ni undrar om jag fick till det? NÄ! det var fel vecka för det Annars hade jag nog .........