Old Gents Society
Loungen - Allmänt snack => Hobbyrummet => Mat & dryck => Ämnet startat av: Pson skrivet 2014-04-18, 15:24:37
-
Att matcha ihop mat och dryck har vi nog alla provat någon gång, dock så hade jag tills jag var på en öl provning där Pelle Strid kombinerat ölen utifrån komponentera i maten, endast använt mig av "regeln" gällande vin, Rött vin till kött, vitt vin till fisk och kyckling :) själva smakupplevelsen var inte så viktig. Detta tills jag fick en chili (världsmästachili, recept nedan) serverad med olika IPOr som jag insåg ölets betydelse som komplement till rätten, eller när jag provade en räkceviche ihop med veteöl eller en saison magiskt gott (recept nedan)
Till sommaren måste ni prova halstrad lax till det en wit mm m mm.
Låt tipsen hagla i tråden så kan vi alla få njuta av härliga kombos :-)
http://alltomol.nu/ol-och-mat-grunderna/
http://alltomol.nu/kategori/ol-mat/
Chilin: http://alltomol.blogspot.se/2011/03/det-vinnande-chili-receptet.html
Räkcevichen: http://alltomol.nu/2011/03/28/ol-och-mat-i-kombination/
-
Wacko taco: http://www.craftbeer.com/beer-and-food/taco-and-beer-pairings-to-celebrate-cinco-de-mayo
Skickas från min iPhone via Tapatalk
-
Någon Veggokille/tjej i OG?
(http://img.tapatalk.com/d/14/05/28/3e9adeva.jpg)
-
Jag har nämnt ÖL experten Pelle Strid förut, en mycket kompetent man inom området. Här tips för sommaren och midsommar: http://www.svd.se/svenska-hantverksol-till-midsommar
-
:cartman vbar det han som det gick så bra för på tv :cartman
-
:D yes, tro mig, han vet vad han talar om...TV tjafset är inget bevis för något heh
-
:p