Registrera
 

Old Gents Society



Nästa LAN


Författare Ämne: Stora förändringar inför säsong 29!  (läst 2142 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Loophole

  • Old Drugdealer
  • Spammer legend
  • *****
  • Antal inlägg: 5 929
Stora förändringar inför säsong 29!
« skrivet: 2005-12-05, 14:19:45 »
Citat från: Hattrick
Seriereform april 2006
2005-12-05

Hattrick har växt enormt de senaste åren. Detta är givetvis väldigt kul. Men de större länderna lider nu av att seriesystemet inte breddas efter division VI. Vi kommer nu att ändra seriestrukturen. Det kommer att finnas fler lag per serienivå (men fortfarande 8 lag per serie) i de lägre serierna. Samtidigt gör vi en engångsutrensning av ägarlösa lag.


Varför?
Hattricks nuvarande seriestruktur skulle kunna beskrivas som "flaskformad". Anledningen till att vi valde denna struktur för ett par år sedan var kapacitets- och prestandabegränsningar. Med åren har vi, tack vare programoptimeringar och serverinköp, uppnått en mycket högre kapacitet idag. Nu är tiden kommen att utforma ett seriesystem som kan hantera stora länder bättre än det gamla.

Det nya systemet kommer att ha en bas som breddas. Tabellen nedan beskriver vad som menas med detta.

Några saker vi kommer att uppnå med det nya systemet:

Färre "döda" lag, eftersom lag högre upp i systemet inte behöver lika lång tid att sjunka till "botten" där det kan ersättas.
Kortare väntelistor i de snabbväxande stora ligorna eftersom vi kan lägga till upp till 32 768 nya lag på en gång, tidigare kunde vi bara lägga till 8 192 lag på en gång.
Nykomlingar får en realistisk chans att nå toppen inom en rimlig tidsram, även om spelet fortsätter växa. Exempelvis skulle ett seriesystem för 80 000 lag kräva 15 divisioner i det gamla systemet, medan den nya strukturen endast kräver 10.


Det nya seriesystemet
Efter nästa säsong, d.v.s. april 2006, organiserar vi om seriesystemet. Det nya systemet blir identiskt med det gamla i nivåerna 1-7 (Allsvenskan till div VI). Men från 8:e nivån (div VII) och neråt kommer det att finnas fler lag per division, enligt följande tabell:

Lag i division
Division Gamla systemet Nya systemet
Allsvenskan 8 8
I 32 32
II 128 128
III 512 512
IV 2048 2048
V 8192 8192
VI 8192 8192
VII 8192 16384
VIII 8192 16384
IX 8192 32768
X 8192 32768


Engångsborttagning av ägarlösa lag
Eftersom ligasystemsändringen kommer att göra det nödvändigt att göra ingrepp på den normala upp- och nerflyttningen efter nästa säsong vill vi passa på att göra en engångsupprensning av ägarlösa lag. Alla ägarlösa lag kommer att flyttas ner till lägsta nivån efter nästa säsong och deras platser att tas över av vanliga lag, baserat på ett rankningssystem.

Rankningen görs endast för serieuppflyttning. Det är bara ett sätt att jämföra din serieposition med andras. Alla lag rankas med hjälp av dessa kriteria:

1. Divisionsnivå
2. Position i serien
3. Poäng i serien
4. Målskillnad
5. Gjorda mål
6. Slantsingling

Vi vill understryka att denna upprensning är en engångsföreteelse och kommer inte att upprepas de följande säsongerna. Vi tror att det vore mycket förvirrande att göra detta upprepade gånger eftersom man, till exempel, aldrig kan veta om en andraplats i en serie ska räcka till uppflyttning eller ej. Eftersom vi nästa säsong ändå kommer att ha denna förvirring och osäkerhet, tyckte vi att det vore en bra tidpunkt för en upprensning. Men så fort det nya systemet satt sig vill vi inte att denna röriga situation ska återuppstå varje säsong.

Kan nedflyttade lag flyttas upp igen?
Ja. Nedflyttade lag kan flyttas upp igen till sin tidigare divisionsnivå, om det finns tillräckligt med lediga platser i nivåerna ovanför dem.

Vad händer då i slutet av nästa säsong?
Nästa säsong, efter kvalmatcherna, kommer serierna att organiseras om en gång för alla. Först kommer all normal upp- och nerflyttning att ske (inklusive kvalmatcher) som vanligt. Sedan kommer alla ägerlösa lag att flyttas ner till lägsta nivån. Sedan kommer ett antal lag att flyttas upp för att fylla de tomma platserna som frigjorts genom nerflyttningen av ägarlösa lag. Denna uppflyttning kommer att ske baserat på rankningspositionen som kommer att visas under hela säsongen. Eftersom det nya seriesystemet är kompaktare än det gamla i de lägre nivåerna kommer det att bli en hel del extra uppflyttningar om du befinner dig i division VIII eller lägre.

Hur kan jag se min rankning?
Din rankningsposition kommer att uppdateras varje vecka. Detta kommer att ge dig en uppfattning om du har en chans att få någon av de extra uppflyttningsplatser som blir tillgängliga efter nästa säsong.

Kommer det fortfarande bara att vara åtta lag per serie?
JA. Vi kommer inte att ändra på detta.


Intressanta förändringar! Lag som exempelvis Livergården kommer inte att vara Flygande Holländare under flera år framöver. Som jag ser det kommer det att vara en ganska liten "risk" att tredjeplacerade lag i lägre serier kommer att flyttas upp, men däremot kan ju de 7:e placerade lag som står under ett nedflyttningshot efter säsong 28 naturligtvis ha en god chans att stanna kvar.
Eagles may soar, but weasels dont get sucked into jetengines


A bullet may have your name on it, but a grenade is adressed "to whom it may concern".

Everything happens for a reason. But sometimes that reason is that you are stupid and make bad decisions.

Utloggad Ceder

  • =[OG]=Medlem
  • Spammer legend
  • *****
  • Antal inlägg: 5 808
  • Ninjalooter
    • http://www.vet.inte.nån.nu
Stora förändringar inför säsong 29!
« Svar #1 skrivet: 2005-12-05, 16:16:57 »
Pheew...då kanske man kan klara sig kvar i femman ifall man nu går upp denna säsong....tycker personligen att det låter bra, mer folk, mer lag, mer träning, mer transfer...

Utloggad RythmDivine

  • Fucking Legend
  • Posting predator
  • *****
  • Antal inlägg: 4 907
  • =[OG]= For life
Stora förändringar inför säsong 29!
« Svar #2 skrivet: 2005-12-05, 18:55:37 »
bifall även från mitt håll!

 

Senaste inlägg