Old Gents Society

Loungen - Allmänt snack => Pianobaren - Fritt mingel och spam. => Ämnet startat av: Elunyx skrivet 2018-06-13, 13:49:03

Titel: Problem med Ownit
Skrivet av: Elunyx skrivet 2018-06-13, 13:49:03
Den 2:a maj vart jag av med min internetkoppling. Ownit har sedan konstaterat att detta beror på en avklippt kabel någonstans i fastigheten (alltå inte i min lägenhet). Dom har fortfarande inte fixat detta. Det betyder att jag har varit utan internet i sex veckor nu. Problemet är att deras partner som sköter den fysiska delen av nätverket aldrig ringer, d.v.s dom har inte tid att fixa det. Ärendet är nu uppflyttat till en högre prioritet, men det hjälper tydligen inte.

Är detta vanligt? Måste man vänta mer en sex veckor för att få en kabel lagad? Någon som har erfarenheter av detta från andra ISP?
Titel: SV: Problem med Ownit
Skrivet av: klantbo skrivet 2018-06-13, 20:04:26

Allvarligt?


Nä verkligen inte, skulle mina kunder få vänta så länge skulle avtalen vara uppsagda för längesen  :D 


Jag har Bahnhof hemma, det har gått ner ett fåtal gånger sen 2011 där det tagit längre än ett dygn att fixa, då hade t ex åskan tagit centralutrustningen i en nod ena gången. Annars så har det gått ner nån timme ibland, men även där skriver dom snabbt på hemsidan vart det är avbrott.
Titel: SV: Problem med Ownit
Skrivet av: Skalis skrivet 2018-06-14, 15:43:45
Känner tyvärr till flertalet isp's som har lovat att lösa problemen inom en viss tid som det sedemera dragit på tiden mellan en till fyra månader.

Listade efter tiden "snabbast" först.
T3
BBB
AllTele
Telenor
Universal
Titel: SV: Problem med Ownit
Skrivet av: Elunyx skrivet 2018-06-15, 12:33:02
Det verkar stämma att den är någorlunda vanligt att det drar ut på tiden. Kan inte tänka mig att det bara är jag som har dom här problemen. Nu är ärendet upplyft till styrelsen i min bostadsrättsförening. Sen om ärendet går fortare för det tvivlar jag på, men vi får väl se.

Jag fattar inte varför Ownit låter det gå så lång tid. Egentligen är det väl dom som förlorar mest på att det är stora problem med servicen i långa loppet. Det är faktiskt väldigt synd, eftersom Ownit är bra för övrigt. Deras egen support svarar ibland på bara några sekunder, och 149:- för 100Mbit tycker jag är ett bra pris. Men men...
Titel: SV: Problem med Ownit
Skrivet av: vandromedon skrivet 2018-06-15, 12:43:00
Har själv Bredband2
Dem är snabba på att skicka till dem som "äger" nätet hos oss. Tyvärr så är det zitius som äger driften av nätet och det är där det har fastnat för oss de gånger det strulat.

Lycka till :(


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Titel: SV: Problem med Ownit
Skrivet av: Elunyx skrivet 2018-07-18, 18:13:29
Nu har jag ÄNTLIGEN fått tillbaka Internet!
Det tog alltså drygt 10 veckor.

Det som är mest irriterande är att supporten på Ownit inte kan göra ett skit. Dom är totalt maktlösa. Det enda dom kan göra är att bara trycka på några knappar och hoppas på att firman som gör själva reparationen (TMK) gör nått. Detta tar uppenbarligen väldigt lång tid.

Från Ownit's hemsida:
"Idag är tillgången till internet i mångt och mycket lika viktig som vatten och el. Detta ställer allt högre krav på oss som bredbandsleverantör."

Ja ja, "mycket snack på liten verkstad" brukar det ju heta.