Registrera
 

Old Gents Society



Nästa LAN


Författare Ämne: Addons - Vilka bör man ha och vad gör de?  (läst 3189 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

guest21

  • Gäst
Addons - Vilka bör man ha och vad gör de?
« skrivet: 2009-06-26, 15:44:08 »
Till att börja med så rekomenderar jag att man installerar Curse Client, Curse Client är ett verktyg med vilket du på ett enkelt och överskådligt sätt kan installera och hålla dina addons uppdaterade. Addons hittar du främst på Curse.com där du lätt kan navigera genom olika kategorier, men även använda en sökmotor för att söka igenom deras databas. När du hittat den addon du valt väljer du "install via curse client".

Här listar jag några addons som jag rekomenderar:

Omen Threat Meter:
Omen Threat Meter är precis som namnet antyder en threat mätare. Den mäter mängden threat som genereras av alla i räden och visar det i ett liggande stapeldiagram. Detta är en mycket viktig addon och måste anses vara ett krav för rädande.

Deadly Boss Mods (DBM):
DBM är en addon som hjälper dig att hålla reda på olika stadier i en boss strid, den håller reda på när en boss är klar att kasta en specifik spell, vem han kastar den mot och varnar dig med en rädvarning och ljudeffekter. Detta är en addon som anses vara ett krav för rädande.

Auctioneer:
Auctioneer hjälper dig att hantera din affärer på Auction House. Den hjälper dig med prissättning, genomsnittspriser och för de som lägger upp många stackar av samma sak så förenklar den hela processen genom att du kan ange hur många stackar och antalet items i varje stack som du vill lägga upp för auktion.

Cartographer:
Cartographer modifierar sättet din världskarta visas på för att möjliggöra för dig att se vad som pågår runt om dig, samtidigt som du nyttjar den. Den visar koordinater, zon information och visar dig hela kartan, även områden du ännu inte upptäckt.

Recount:
En skade/helnings mätare som gör det möjligt för dig att både i realtid se hur mycket skada/helning du gör samt gör det möjligtför dig att efter en strid analysera vilka spells du använde hur ofta och vilket resultat de gav.

Bartender4:
Bartender4 hjälper dig att modifiera dina actionbars (de rader där du placerar knapparna med t.ex. spells och special attacker). Den är mycket anpassningsbar och rekomenderas starkt till de som vill pröva att modifiera sitt ui (user interface).

simpleMinimap:
Hjälper dig att modifiera och förbättra minimapen.

PitBull4:
PitBull4 är vad som kallas en unitframe eller raid frame. Pitbull hjälper dig att modifiera hur du vill att räderna skall presenteras, de olika targets samt hur din egen karaktärsporträtt skall se ut. Det tar ett tag att få till men är enligt mig den bästa och mest kompletta unitfram addonen i dagsläget.

X-Pearl UnitFrames:
X-Pearl är precis som PitBull4 en unitfram och modifierar i stort sätt samma saker, dock så finns det inte rikttigt lika mycket konfigureringsmöjligheter i X-pearl men den är i gengäld lättare att hantera för den ovane.

MiniMap Button Frame:
Samlar de olika runda knapparna som sitter runt minimapen i en flyttbar rute vilken kan minimeras. Mycketanvändbart för att få ett renare utseende på sitt ui.

guest21

  • Gäst
SV: Addons - Vilka bör man ha och vad gör de?
« Svar #1 skrivet: 2009-06-26, 16:06:06 »
Här följer exempel på effekten av de ovannämnda addons:

Blizzards default ui:


Med bartender4, PitbBull och simpleMinimap:


Samma som ovan, fast visar effekten av Cartographer:

 

Senaste inlägg