Registrera
 

Old Gents Society



Nästa LAN


Författare Ämne: Jdorama  (läst 1963 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

guest1645

  • Gäst
Jdorama
« skrivet: 2009-07-29, 23:17:22 »
Har tillsammans med sambon fastnat lite för japansk "dorama" (drama) vilket är live-action serier. Drama ska tas med stor nypa salt, ofta är det mer screwball komedier.

Första tipset är i alla fall:
Gokusen :thumb :thumb :thumb
12 avsnitt per säsong, 2 säsonger.
Handlingen kretsar kring en nybliven lärarinna som egentligen är uppfostrad att bli fjärde överhuvud i en yakuza familj. Hon får hand om en riktig strulklass och ska jonglera ansvaret för eleverna samt att dölja sin bakgrund.

Väldigt rolig serie som trots sina överdrivna karaktärer och halvtaskiga skådespel är helt klart värd att se.

guest1645

  • Gäst
SV: Jdorama
« Svar #1 skrivet: 2009-08-07, 20:08:32 »
Uppdatering angående Gokusen, finns tre säsonger, men orkade bara med fyra avsnitt av säsong två eftersom det var en ren kopia av säsong ett, bara andra ungar.
Och så uppfinningsrika var inte första säsongens avsnitt.

guest1645

  • Gäst
SV: Jdorama
« Svar #2 skrivet: 2009-08-07, 20:13:18 »
Beautiful Life :thumb :thumb
Kvinna i rullstol träffar hårstylist och tycke uppstår. Sedan bråkar hon och beter sig allmänt bitchigt i en bunke avsnitt. Väldigt tårdrypande slut i alla fall, men ingen höjdarserie.
Kan vara kul att se för den som undrar hur handikapp anpassat Japan är (inte för fem öre) och hade hon inte spenderat hela serien åt att avfärda allt han sa som tecken på medlidande hade det varit en mysig kärlekshistoria också.

guest1645

  • Gäst
SV: Jdorama
« Svar #3 skrivet: 2009-08-07, 20:15:55 »
Kimi wa Petto
Kan inte själv säga hur bra denna var, men sambon som är väldigt kräsen tyckte den var helt underbar. Handlingen ska kretsa kring en kvinna som tar in en man i sitt hem mot att han spelar hennes hund (!) och sedan sker en del förvecklingar och romantiska missöden.

Kommer se den själv snart, har bara lite annat som kommer mellan. Har t.ex. två säsonger True Blood att dra mig igenom för att hinna ikapp sambon.

 

Senaste inlägg