Gyoza ar lite som Asiatisk ravioli men MYCKET MYCKET godare.
For att forhojja alla OG medlemmars kullinariska livs kvallitet foljer har ett hojdar recept som verkar ha gott hem hos bade Boss_Man och Lasse i ledet...
Gyoza:
Kottfars i relation till hur manga som ska ata (not-, flask- eller kyckling-fars), fin-hackad purjolok, pessad vitlok, lite fin-hackad vit-kal samt ingfara, vittpeppar, salt och eventuellt ett egg.
Mixa allt avan noga, och lat sta i kylen ca 45 min till en timme.
Placera sedan sma doser av mixen i mitten av dina "gyoza kabba" ('gyoza plattor' som finns att kopa pa Japanska torget i Sthm men recept finns aven pa natet).
Fukta halva gyosa-plattans kant, vik over och fast mot andra kanten.
Stek knytena i olja ca en till tva minuter och hall sedan pa en te-kopp/mugg vatten.
Lat gyozan ang-koka i ca 5-7 minuter under lock.
Servera den fardiga gyosan till imponerad hustru/flickvann eller polare.
Doppa den fardiga Gyozan i japansk soya (Kikkoman blandad med lite Rayu= chilly olja) darefter i munnen, tugga och njut....
Glom inte att ta fram en eller flera ol, cider eller dylikt, logga pa, at och drick samt hall OGÂ?s fana hogt.
For "handlings forfarings satt" se
www.gyoza.org smaklig maltid.