!! salivkoncentrationen ökar direkt !!
Våffeldagen. Aah, underbar dag med underbara våfflor. En helig
dag för oss som gillar det goda att äta i livet. En lyxigare
variant av fika än vanligt...
Men, var kommer våffeldagen ifrån och vad har det med Marie
bebådelsedag och Vårfrudagen att göra? Tack vare ett
dialekttalt missförstånd av ordet Vårfrudagen äter vi idag
våfflor just denna dag. Av vårfrudagen blev det vafferdagen...
*** Recept på tokgoda våfflor: Frasvåfflor Deluxe
3 dl vetemjöl
1 tsk socker
1/2 kryddmått salt
2 dl vatten
5 dl vispgrädde
50 g smör
*** Hur göra?
1. Blanda mjöl, socker salt och vatten till en slät smet...
2. Vispa grädden hårt och rör ner den i mjölblandningen...
3. Smält smöret och häll i det i smeten...
4. Hetta upp våffeljärnet...
5. Smörj den första laggen väl...
6. Grädda våfflorna guldgula...
7. Lägg upp våfflorna på fat och strö över lite socker mellan
varje...
Våfflorna serveras med himmagjord hallonsylt och en klick
vispgrädde...
*** Lyxtips!
Precis som med pannkakor kan man ha vaniljsocker och/eller
kanel i våffelsmeten. Det blir hur tokgott som helst! 1 msk är
alldeles lagom...
!! salivkoncentrationen ökar direkt !!