Old Gents Society

Loungen - Allmänt snack => Hobbyrummet => Ämnet startat av: Enos Pork skrivet 2012-06-12, 10:58:12

Titel: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Enos Pork skrivet 2012-06-12, 10:58:12
Vi ska få mobil genom jobbet och får välja på en Iphone 4s eller en Xperia S.
Vilken ska man välja?

Står även i begrepp att införskaffa en surfplatta. Har allvarliga funderingar på en Asus TF300...
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: vandromedon skrivet 2012-06-12, 11:03:59
Mer eller mindre tycke och smak
Men funderar du på Android platta så bör det ju vara en fördel att ha samma på telefonen
Tex så har XperiaS den mest pixeltäta skärmen på marknaden just nu 342 ppi
Mänskliga ögat kan bara se 320ppi tror jag
iPhone har 326ppi


Sent from my iPhone using Thumbs
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Felladin skrivet 2012-06-12, 12:26:09
Xperian.
Kör iFån privat och Android på jobb och helt klart mest nöjd med Androiden. Förvisso en Galaxy S2, men den får inte tuppjuck om jag försöker lägga över onormala filformat eller flytta filer i telefonen.
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Bråthen skrivet 2012-06-12, 14:07:11
Är du en osäker själ som vill att de funktioner telefonen har skall fungera klockrent skall du välja en Iphone. Där får du allt serverat på en säker plattform med kontrollerat material men som också leder till något mindre valfrihet.

Vill du leva med lite mer risk men allra helst söker stor valfrihet skall du köra Android. Nackdelen med en mer öppen plattform blir givetvis att säkerhetshoten ökar.

Funktionalitet för det viktiga som e-post, att ringa, skicka IM, Facebook osv. är förhållandevis lika över båda OS.

Utbudet med Appar är större med Android.

Själv föredrar jag Iphone just på den punkten att jag kan vara 100 % säker att jag är, ja just, säker. Det finns inget jag kan ladda ner på Appstore som kan skada telefonen men jag ska vara ärlig och säga att jag saknar vissa saker som finns på Androidmarket. :)

Dessutom har Android blivit mycket bättre vad gäller UI och att den fungerar på ett lagg-fritt sätt m.m. Så det är inte så stor skillnad längre - förutom priset, men du betalar inte själv så  :D
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Buz skrivet 2012-06-12, 14:33:42
Själv föredrar jag Iphone just på den punkten att jag kan vara 100 % säker att jag är, ja just, säker.

Ajajaj, ett vanligt missförstånd.

Bara för att Apple säger att det är säkert betyder inte att det är säkert.
Dom har tyvärr än minst sagt dålig historia av att skydda sina produkter, deras produkter har hittills varit skyddade p.g.a att hotbilden (antalet användare) varit relativt liten jämfört med konkurrenterna.

En stor sak som kan göra android säkrare är att dom meddelar vilka rättigheter appar behöver innan installation, vilket naturligtvis kräver att man läser och gör ett val och är lite paranoid, medans Appstore helt enkelt säger "vi kontrollerar alla appar manuellt", vilket naturligtvis faller på sin egna idioti då det är stört omöjligt att kodgranska 650000+ appar manuellt.

Oj, blev lite mer än jag tänkt.

Nåväl, för att återvända till ursprungsfrågan Iphone eller Xperia har Bråthen helt rätt.
Vill du ha en garanterad upplevelse men mindre möjligheter, välj Iphone.
Vill du ha mera möjligheter och kan leva med att upplevelsen kan svajja (t.ex vid användning av 100 appar samtidigt!!), välj Xperia (eller någon annan Android).
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Bråthen skrivet 2012-06-12, 15:10:51
Du har helt fel Buz och jag tror det snarare har med religionen du utövar snarare än att se fakta om hur de båda plattformarna ser ut. :tease Apple gör visst kontroller på precis varenda App som skall ut på App-store. Jag talar inte om vad användaren av telefonen gör utan jag pratar om det som företaget levererar och "certifierar". Det Apple säger är säkert är säkert! Punkt!

"Dom har tyvärr än minst sagt dålig historia av att skydda sina produkter, deras produkter har hittills varit skyddade p.g.a att hotbilden (antalet användare) varit relativt liten jämfört med konkurrenterna."

Har du källa på detta eller är det eget antagande?

"medans Appstore helt enkelt säger "vi kontrollerar alla appar manuellt", vilket naturligtvis faller på sin egna idioti då det är stört omöjligt att kodgranska 650000+ appar manuellt."

Hur vet du att de granskar dessa "bara" manuellt?

Plain and simple, du får vad du betalar för! Dessutom är iOS mer kontrollerat än vad Android är. Såvida du inte "jailbreakar" iPhonen så är den mer kontrollerad. Hur ni än vänder eller vill få det till att se ut så är det säkrare med en iPhone än med Android även om du har en icke paranoid användare som surfar på obskyra sidor.

Får väl ändra mitt uttryck så att det kanske passar Buz mer: "Själv föredrar jag Iphone just på den punkten att jag kan vara 100 % säker att telefonen och det innehåll som levereras är kontrollerat." Ingen risk att ladda ner skadliga Appar därför.
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: RythmDivine skrivet 2012-06-12, 15:16:42
Jag upplever Iphone som något stabilare än android. Mer självgående, mer intuitiv och underhållsfri.

Dock mer begränsad, nedlåst, facistisk och pro-amerikanskt förtryck.
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Bråthen skrivet 2012-06-12, 15:25:47
Jag upplever Iphone som något stabilare än android. Mer självgående, mer intuitiv och underhållsfri.

Dock mer begränsad, nedlåst, facistisk och pro-amerikanskt förtryck.

 :goodposting
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: deathdealer skrivet 2012-06-12, 15:43:47
Jag ringer upp en 1200:-/månad (inkl. de fasta 3000 min som jag har) , tar emot mail, skickar, läser, kolla bilder från kunder allt.....

Jag älskar min iPhone - den funkar jämt, och jag vill att den ska funka hela tiden!

För mig är valet enkelt - IPhone


DD

Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Buz skrivet 2012-06-12, 16:54:53
Observera att jag inte har något emot att man använder vare sig Iphone eller en Android lur. Fritt val i ett fritt land!

Det jag inte riktigt håller med om är dock kommentaren om säkerhet.
Det finns exempel på utvecklare som gjort provappar och fått igenom dem genom Apples "certifiering" i syfte att påvisa säkerhetsbrister. Apples svar har inte varit att tacka för påvisad säkerhetsbrist utan att istället slänga ut dom.

http://www.securitynewsdaily.com/1215-apple-ios-hacker-charlie-miller.html

Observera, jag påpekar inte att Android är en universellt säker platform heller, jag påpekar bara att man kanske inte ska lite på Apple i säkerhetsfrågor.
Titel: SV: Re: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: shadowskimmer skrivet 2012-06-12, 17:52:38
Om du har Android på både platta och telefon så kan de ju dela appar och beter sig ungefär lika.

Jag föredrar Android just för att jag själv kan bestämma hur telefonen/plattan funkar. Vill man inte det så är nog iPhonen litet mera putsad i gränssnittet som default. Men inte mycket, det är mest en smakfråga och Android kan som sagt anpassas.
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Bråthen skrivet 2012-06-12, 20:22:15
Du har helt fel Buz och jag tror det snarare har med religionen du utövar snarare än att se fakta om hur de båda plattformarna ser ut. :tease Apple gör visst kontroller på precis varenda App som skall ut på App-store. Jag talar inte om vad användaren av telefonen gör utan jag pratar om det som företaget levererar och "certifierar". Det Apple säger är säkert är säkert! Punkt! [...]

Vet inte men jag tror att mitt försök till sarkasm inte gick hem  :doh Ovan var inget annat än ett dåligt (norskt) försök att få in lite komik i debatten.  :sorry :)

Jag valde ju givetvis mina ord fel i första posten och ingen går säker oavsett plattform. Håller med dig Buz på den punkten men sedan tar nog våra åsikter om säkerheten olika riktning. Mjukvaru-designen de emellan ser också väldigt olika ut då den ena är mycket mera låst och Apparna får inte tillgång till exempelvis root, så länge den är standard. Men men, denna diskussionen ser jag fram emot att hålla någon annan plats. :)

Om du har Android på både platta och telefon så kan de ju dela appar och beter sig ungefär lika.

Jag föredrar Android just för att jag själv kan bestämma hur telefonen/plattan funkar. Vill man inte det så är nog iPhonen litet mera putsad i gränssnittet som default. Men inte mycket, det är mest en smakfråga och Android kan som sagt anpassas.

 :stupid
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Buz skrivet 2012-06-12, 22:05:55
Ahh, tack. Blev lite orolig där.

Du hade ju tyvärr samma språkbruk som vissa mac användare jag har träffat har.
Struts-metoden kallar jag det för :)

Sen får vi skylla resten på det norska språkbruken och inte på den trötte småbarnsföräldern...
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Johnny Hazard skrivet 2012-06-12, 23:59:35
Iphånen har en stor glaskäke (!) - glas både fram & bak m.m. betydligt omtåligare än de flesta Androidlurarna. Dock är dom stabila och ganska enkla att använda- Det enda shell som jag tycker är bättre i Androidvärlden är HTC's.

Sen finns dem MASSOR med kringutrustning till iphone som de andra INTE har. Skulle jag köpa en platta idag så blev det en iPAD, har för mig att priserna inte skiljer så mycket åt. Men vill inte ha en iphone i jobbet då jag snart kommer knäcka skärmen, det vore bara en tidsfråga. Skulle jag byta idag så blev det en HTC One, en X troligtvis. Den påminner väldigt mycket om en iphone uppbyggnaden. Stort internminne (som du inte kan utöka), inbyggt batteri (som du inte kan byta, men är av en annan sort än de tidigare och ska ha längre livslängd om jag fattat rätt).

Men nu handlade det om Xperia eller Iphone ... har bara lite erfarenhet av Xperia Arc t.ex. och den kändes helt ok men S har jag nog aldrig pillat på.
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: DeadHead skrivet 2012-06-13, 07:15:28
inbyggt batteri (som du inte kan byta, men är av en annan sort än de tidigare och ska ha längre livslängd om jag fattat rätt).

Var det inte just icke utbytbara batterier som Apple åkte dit på rätt duktigt för ett par år sedan på deras ipod/ipad eller vad det nu var? Batteriet höll i ca ett år, sen var det bara att kasta skiten.

Fast det är klart, i vårt slit & slängsamhälle så är det väl som det ska vara antar jag.
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Felladin skrivet 2012-06-13, 08:23:28
Sen finns dem MASSOR med kringutrustning till iphone som de andra INTE har.
http://www.snotr.com/video/9430/The_new_iPhone_iBelt

I övrigt står jag fast vid min åsikt, föredrar min Android hands down. Inte bara för att jag kan spela vilka filformat jag vill, även operativet är trevligare än iOS. Kan vara Galaxyns fönsterhanterare som förblindar, men att slippa gå i sjutton menyer för att stänga WiFi känns som en uppenbar sak i ett mobilt operativ.
Osäker på om detta är abonnemangsskillnader, men har Telia på båda med fri surf, men stora delar av resvägen mellan jobb och hem så är iPhonen utan nät där Androiden har full styrka.

Och vad gäller padda så har t.o.m min otekniska sambo svängt. Hade hemma en iPad i drygt två veckor och den var alldeles för låst för henne.
En stor del av det som finns på Youtube och så gott som alla de sidor hon kollar videos på fungerade inte ett smack.
Och så den där lögnen om 4G känns som att för många gått på. Fick t.o.m försöka övertyga en användare att det hennes lokala IT-tekniker sagt var rent nys.
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Looser skrivet 2012-06-13, 10:14:03
4G är inte fullt utbyggt och det kommer dröja nått år till innan det blir bra täckning. Eftersom dom olika bolagen samarbetar med master så är det inte så stor skillnad på vilket man tar. Inte ens i storstadsregionerna finns det täckning överallt.
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Bråthen skrivet 2012-06-13, 13:18:01
Iphånen har en stor glaskäke (!) - glas både fram & bak m.m. betydligt omtåligare än de flesta Androidlurarna. Dock är dom stabila och ganska enkla att använda- Det enda shell som jag tycker är bättre i Androidvärlden är HTC's.

Sen finns dem MASSOR med kringutrustning till iphone som de andra INTE har. Skulle jag köpa en platta idag så blev det en iPAD, har för mig att priserna inte skiljer så mycket åt. Men vill inte ha en iphone i jobbet då jag snart kommer knäcka skärmen, det vore bara en tidsfråga. Skulle jag byta idag så blev det en HTC One, en X troligtvis. Den påminner väldigt mycket om en iphone uppbyggnaden. Stort internminne (som du inte kan utöka), inbyggt batteri (som du inte kan byta, men är av en annan sort än de tidigare och ska ha längre livslängd om jag fattat rätt).

Men nu handlade det om Xperia eller Iphone ... har bara lite erfarenhet av Xperia Arc t.ex. och den kändes helt ok men S har jag nog aldrig pillat på.

Är man så oförsiktig med sin telefon så ska man inte äga någon. Iphones retina skärm är repfri men självklart ömtålig om man tappar den i klinkersgolv. Finns skydd att sätta runt som är rätt smidiga om man känner att man inte har kontroll men att säga att det är ett problem med telefonen är väl en smula att ta i - tycker mer det är fel på användaren som isåfall tappar telefonen jämnt och ständigt.

inbyggt batteri (som du inte kan byta, men är av en annan sort än de tidigare och ska ha längre livslängd om jag fattat rätt).

Var det inte just icke utbytbara batterier som Apple åkte dit på rätt duktigt för ett par år sedan på deras ipod/ipad eller vad det nu var? Batteriet höll i ca ett år, sen var det bara att kasta skiten.

Fast det är klart, i vårt slit & slängsamhälle så är det väl som det ska vara antar jag.

Vad gäller batteri osv. är det historia - men visst fick de sig en smocka vad gällde iPod rättegången. Nu är de flesta batterier mycket mycket bättre. Du har ju själv lagt upp filmen om detta :) http://www.oldgents.se/forum/index.php?topic=26499.0 (http://www.oldgents.se/forum/index.php?topic=26499.0) Det är ju inte bara Apple som bär skuld i detta tänkt utan det genomsyrar hela vårt samhälle.

Sen finns dem MASSOR med kringutrustning till iphone som de andra INTE har.
http://www.snotr.com/video/9430/The_new_iPhone_iBelt

I övrigt står jag fast vid min åsikt, föredrar min Android hands down. Inte bara för att jag kan spela vilka filformat jag vill, även operativet är trevligare än iOS. Kan vara Galaxyns fönsterhanterare som förblindar, men att slippa gå i sjutton menyer för att stänga WiFi känns som en uppenbar sak i ett mobilt operativ.
Osäker på om detta är abonnemangsskillnader, men har Telia på båda med fri surf, men stora delar av resvägen mellan jobb och hem så är iPhonen utan nät där Androiden har full styrka.

Och vad gäller padda så har t.o.m min otekniska sambo svängt. Hade hemma en iPad i drygt två veckor och den var alldeles för låst för henne.
En stor del av det som finns på Youtube och så gott som alla de sidor hon kollar videos på fungerade inte ett smack.
Och så den där lögnen om 4G känns som att för många gått på. Fick t.o.m försöka övertyga en användare att det hennes lokala IT-tekniker sagt var rent nys.

Önskar att man var lite mer saklig när det gäller vissa funktioner. Visst filformaten är en sak men ärligt så har jag inte behov av detta och varför du inte kan spela filmer från Youtube förstår jag inte. Det funkar oerhört bra för mig!

Stänga av Wifi tar tre tryck - vad är problemet? Tycker det är viktigare att belysa synkning, säkerhet och tillgänglighet hellre än att diskutera små petitesser som har med ett lärt användande att göra. Det handlar också om vilken telefon eller system man har kört innan. Vad man är van vid.


Är du i tankarna på en Asus platta så ska du givetvis köra en Xperia som påtalat förut. Lika maskiner synkar alltid bäst! Lika gäller för om du bestämmer dig för en iPad då är det iPhone som gäller. Funktioner kan man lära sig oavsett plattform och det finns ingen plattform som är bra på allt.
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Felladin skrivet 2012-06-13, 14:36:00
Önskar att man var lite mer saklig när det gäller vissa funktioner. Visst filformaten är en sak men ärligt så har jag inte behov av detta och varför du inte kan spela filmer från Youtube förstår jag inte. Det funkar oerhört bra för mig!
Jag får med jämna mellanrum upp videos som inte fungerar. Handlar om videos som inte är konverterade till MPEG om jag förstått nätet rätt.

Problemet med 4G och iPad3 handlar om att paddorna enbart klarar 4G i USA och Kanada, inte i resten av världen, trots att de stämplat detta på sina kartonger.
Beror inte på hur mycket det är utbyggt utan vilket system som används:
http://www.mobil.se/nyheter/apple-bekraftar-ingen-4g-i-sverige-1.503144.html
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Bråthen skrivet 2012-06-13, 19:35:50
[...]
Problemet med 4G och iPad3 handlar om att paddorna enbart klarar 4G i USA och Kanada, inte i resten av världen, trots att de stämplat detta på sina kartonger.
Beror inte på hur mycket det är utbyggt utan vilket system som används:
http://www.mobil.se/nyheter/apple-bekraftar-ingen-4g-i-sverige-1.503144.html

Det där förstår inte jag heller hur de kunde svika med. Har man behov av det ska man inte välja iPad.
Titel: SV: Iphone eller Xperia?
Skrivet av: Rhonar skrivet 2012-06-13, 20:06:05
he he se denna video på iphone och hållbarhet....


http://www.iphonebutiken.se/griffin-survivor-iphone-44s-2173.html