Gör en marinad...vilken du vill....MEN du kan ta:
2st fryspåsar (då går det inte hål i påsen...när du geggar runt köttet i marinaden)
1dl Olivolja
2 msk dragon
Pepparmix
Salt
Flytande honung
Soja
Vitlök
och gärna lite porter
Låt ligga i ett dygn...eller 2 timmar....
Ta UT köttet ur kylen i TID, dvs INTE KALLT KÖTT!!!
När "grillen" (den man har utomhus) har gossat till sig.... (WEBER)
Lägger man på köttet helt!!!
Nu kommer grejen - låt köttet vara, rör det INTE, vänd inte på det, tryck/stick inte...utan låt det vara!!! När det gått 4min, vänd på köttet! Återigen låt det vara...pilla inte, lyft inte locket....
Sen - tryck försiktigt på köttet, tryck sedan på "biten" mellan din tumme och pekfinger, men handen rakt ut.....
Om köttet "fjädrar" lika mycket som "köttet" på dina hand, är köttet grillat blue-medium.
Om du sedan knyter handen, lägger tummen över pekfingret och känner på köttbiten och jämnför med hur den delen av handen är...och det stämmer, så är köttet Well Done!
Tricket med kött (enligt min ringa mening) är att INTE RULLA/FLYTTA/GEGGA med det, utan ge det tid!
DD