Registrera
 

Old Gents SocietyNästa LAN

TIDAHOLM
Pågår

Författare Ämne: Raidregler - Läs!  (läst 1835 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Sniffit

 • =[OG]=Medlem
 • Gubbsjuk
 • ****
 • Antal inlägg: 553
Raidregler - Läs!
« skrivet: 2009-06-30, 19:44:31 »
ADDONS:

Vilka addons man använder beror allt som oftast på klass, smak och tycke och att pränta ned exakt vilka addons alla skall använda skulle rimma illa med AKs mentalitet och inriktning. Trots detta finns det precis som alltid undantan, skall man spela raid instanser är det oerhörtviktigt att man instalerar följande addons:

Deadly Boss Mods - Varnar dig för olika events och triggers som sker under striderna
Omen Threat Meter - Threat mätare som gör det möjligt för dig att hålla reda på exakt hur              mycket threat du gör i förhållande till andra i räden och varnar dig då du              närmar dig tanken.

Övriga addons du kan behöva är upp till dig och din klassledare.

Ett enkelt sätt att sköta om sina addons är med verktyget Curse Client http://wow.curse.com/client/, med curse client kan man lätt installera och uppdatera sina addons.

ANMÄLAN:

Anmälan till raid bör göras i god tid, om du är raidklar och planerar att spela en kväll som av gillesledningen utsetts till raidkväll är det lämpligt att du skriver upp dig med så god framförhållning som möjligt. Detta möjliggör för enskilld raidledare att i god tid se över antalet anmälda och avgöra vilken instans som är lämplig.

I raidanmälingssystemet finns det en kommentarsfunktion där du i samband med din anmälan kan skriva en kommentar. Här skriver du lämpligt vilken nivå du har på din utrustning och om du är låst till några instanser, t.ex. "Destro - Hitcappad - Gear=Naxx10/25/Uld10 - Låst=Voa10/25,EoE25".

Anmäler du dig som reserv är det lämpligt att lägga till när du kommer vara hemma eller om du har andra reservationer. T.ex. du vill enbart spela Ulduar10 men kan i nödfall tänka dig att hjälpa till med annat, t.ex. "Helst Ulduar10" eller "Online från 2100". Tänk på att även om du anmäler dig som reserv så kan räden bära eller brista med dig så gör vad du kan för att vara online enligt vad du antecknat som kommentar, resten av dina kamrater kan bli lidande om du uteblir.

FÖRBEREDELSER:

En stor del av rädtiden läggs på genomgångar av de olika striderna, därför förväntas det att deltagarna läst in sig på de strider som är aktuella för kvällen, så att det enda som behöver göras är att märka upp det olika målen, se över buffar och sedan pulla. Att inte läsa in sig på en strid i förväg visar på bristande respekt mot sina rädkamrater som måste vänta medan striden gås igenom och förklaras.

Efter att man har läst på räden så är det lämpligt att man stackar upp på flasks, potar och buffmat. Finns den inte på AH, se till att ta kontakt med gillesmedlemmar i tid, och se om inte någon av dessa kan hjälpa dig. Stå inte på AH minutrarna innan och försök få tag på det du behöver, då är du för sent ute.

I samband med invites är det lämpligt att du tömmer task och tarm, tillser så att vätska och eventuellt något snack finns tillgängligt, lämpligen vatten och någon frukt. Detta för att unvika oplanerade AFK under rädandet.

Kontrollera att TS är igång och att du befinner dig i rätt kanal.

RAST & AFK:

Att ta rast görs lämpligen i samband med att första omgången med flasks har tagit slut, det vill säga en timmer efter det att man buffat sig för den första boss striden. Att detta är bestämt på förhand gör att folk vet när en rast kommer och kan avgöra om de verkligen behöver gå AFK exakt just nu, eller om de kan vänta 5-10 minuter.

Behöver man gå AFK vid något annat tillfälle än vid de tillfälle som raidledaren beslutat om skall detta anges i Raid chatten samt via voicecom, detta för att säkerställa att alla är med på att man går AFK.


MARKS/KILLORDER:

Märka upp mobs görs för att alla lätt skall kunna identifiera vilka mobs som skall anfallas och i vilken ordning. Detta gör allting väldigt smidigt och lätt, men metoden blir lätt omständig om man ständigt och jämt måste gå igenom den ordning som märkena gäller. För att förenkla och skynda på processen regleras här den ordning de olika märkena skall oskadliggöras.

Märken sätts endast ut av den vilken av rädledaren tilldelats ansvaret för detta, alternativt om denna spelare är otillgänglig enligt rädledarens beslut.

Döskalle
Kryss
Måne
Trekant

Övriga märken nyttjas lämpligen för att märka ut egna spelare med speciell uppgift eller hålls i reserv för framtida bruk.

PULLS:

Alla pulls görs av den av rädledaren utsedde pullansvarige, skulle behovet av en speciell teknik/klass uppstå vid eskillt encounter skall detta styras upp av rädledaren vid enskillt tillfälle. Vid trash pulls förutsetts räden vara klar om det inte är uppenbart att räden ej är redo, den pullasvarige är ansvarig för att kontrollera att healers och tankar är vid liv och har tillräckligt med hälsa/mana.

HEALING & RESS:

Helningen skall samordnas av en helnings ansvarig, denna ansvarige bör vara en rutinerad healer med förståelse för de olika healing klassernas styrkor och svagheter.

Det skall finnas en ress ansvarig, detta innebär att om någon medlem i räden dör så stannar enbart den ressansvarige kvar och ressar och healer up den som dog, övriga i räden fortsätter framåt.

Healers behöver mana, för att få ut så mycket effektivitet ur räden så är det lämpligt att den healansvariga koordinerar heal insatsen på trash så att inte alla healers får slut på mana samtidigt. Ex. en naxx10 räd har tre healers, på trash kan heal insatsen fördelas så att man har en tank healer, en stöd healer och en backup, när någon av de två första behöver mana upp går stödhealern in och den med mana brist bara sätter sig ned och dricker. På detta sätt kan räden hålla igång och behöver inte stanna för att vänta in healers.

STRIDEN:

De enda som pratar på TS är de som skall prata, i vissa strider innebär detta att enbart rädledaren pratar eller att alla har en uppgift som kräver att det rapporterar in olika händelser eller behov. Oftast innebär det dock att det enbart är den pullansvarige, tanken, heal ansvarige och rädledaren som pratar.

LOOT:

Lottning av loot har en tendens att ta väldigt lång tid, för att möjliggööra för resten av räden att fortsätta rensa vägen till nästa boss encounter skall lottningen skötas av en lootmaster. Ansvaret som lootmaster tilldelas enligt rädledarens beslut i början av räden.

Oavsett lootsystem så skall Auto Loot vara avstängt.

Vid tvist om loot avgörs frågan av rädledaren i samråd med lootmastern, om någon av dessa är tvistemän avgörs frågan av officer alternativ i uppgörelse parterna emellan. De punkter som särskillt skall tagas i beaktande vid dömande av tvist är nytta, behov och förtjänst. Något att tänka på är att bara för att man kan använda ett item innebär det inte att det nödvändigtvis är tänkt för dig.

I vissa fall kan rädledaren besluta att frångå detta system till förmån för group loot vilket innebär att man rollar på lootet.

Vill ingen medlem i raiden ha lootet oavsett itemlevel går det till gillesbanken.

Vid nyttjande av DKP sker lootfördelningen enligt fastslaget DKP system.

Utloggad DaddyLongLeg

 • Old Proletär
 • =[OG]=Medlem
 • Forum resident
 • ******
 • Antal inlägg: 6 602
SV: Raidregler - Läs!
« Svar #1 skrivet: 2009-06-30, 22:47:59 »
ja, och glöm inte att ha roligt ;)

Utloggad Kemo

 • WoW:are
 • Moderator
 • Pensionerad och lycklig
 • *****
 • Antal inlägg: 1 467
SV: Raidregler - Läs!
« Svar #2 skrivet: 2009-07-01, 21:31:07 »
ja, och glöm inte att ha roligt ;)

Det är detta som är roligt!
WoW Officer Outland AK
Zachim / Kemo / Thingol

Argent Dawn
Curul / Sarakiel

/Tobias Emdebrant

 

Senaste inlägg