Registrera
 

Old Gents SocietyNästa LAN

Tidaholm

30 Apr-3 Maj

Anmälan

Författare Ämne: pfSense och HAproxy  (läst 936 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad GottfridssonTony

  • Husse
  • Övningskör
  • ***
  • Antal inlägg: 124
  • Pluttinutt
pfSense och HAproxy
« skrivet: 2018-11-12, 19:29:49 »

Tjipp

Nån som kör "pfSense och HAproxy"? För c:a en månad sen drog jag in en update utan varningar. Jag kollar _aldrig_ min www server.


haproxy Setup
internet->haproxy->1frontend->2 olika backend www servers med 2 enkla regler regexp .*expletus.se och .*wwu.se ska skicka till rätt ställe på insidan det har funkat _länge_


Issue1
Mooseman försöker kära teamviewer mot en minecraft server, det slutar funka, jag testar www för första gången sen update av pfsense. Från internet hamnar jag på pfsense gui login sidan som är mot internet?!?! update igen och flyttar gui porten till annan port som jag blockar från WAN, problemet med GUI och teamviewer är löst.


Issue2
haproxy tar emot data från internet men skickar inte till backend?!?!?!
Addar "default backend" - endast http://*expletus.se funkar, wwu är dött?!?! (expletus.se funkar inte helt ok exakt varannan gång sidan laddas om funkar .css... fattar absolut 0)
https funkar inte alls?!?! Verkar som om jag måste ha olika regler för det nu (gissning).


Jag är en fegis, jag har backupper innan varje updatering, 0 bytes skiljer sig mellan de 3 senaste updates (förutom version header)


Är pfsense dött eller?!?! Jag har inte lön för att pillra med detta så jag tar det när jag orkar om nått år, men ett varningens ord för att uppdatera pfsense om man kör haproxy som reverseproxy!


/kramiz
« Senast ändrad: 2018-11-12, 19:31:50 by GottfridssonTony »

 

Senaste inlägg